CHP’li Zeybek artan yoksulluğa dikkat çekti! Vatandaş sebzeyi artık gramla alıyor

CHP’li Zeybek artan yoksulluğa dikkat çekti! Vatandaş sebzeyi artık gramla alıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Rafet Zeybek hayat pahalılığına dikkat çekerek iktidarı eleştirdi. Zeybek açıklamasında '' yurttaşın artık meyveyi tadımlık almakta dahi zorlandığını'' öne sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, hızla artan kur karşısında altını gramla dahi almakta zorlanan yurttaşın, gelinen noktada meyve sebzeyi de gramla aldığını belirterek, evde karpuz yetiştirme tavsiyesine de “Ekecek toprak mı bıraktınız?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, artan hayat pahalılığı karşısında vatandaşın ezildiğine işaret etti.


Yoksulluğun her geçen gün arttığını dile getiren CHP Antalya Milletvekili Zeybek, yurttaşın artık meyveyi tadımlık almakta dahi zorlandığını vurguladı.


Altın ve döviz karşısında altının gramla alındığı Türkiye’de gelinen noktada meyve sebzeyi de vatandaşın gramla aldığını kaydeden Zeybek, karpuzu alamayan yurttaşa evde karpuz yetiştirme tavsiyesin de bulunana iktidar mensuplarına da “Ekecek toprak mı bıraktınız?” diye sordu ve şöyle devam etti: “Ekilecek toprak kalmadı. Tarım alanlarına beton diktiler. Dışa bağımlılık nedeniyle maliyetler arttı. İktidarın yanlış ve kötü ekonomi yönetimi nedeniyla tarım bitti. Hayvancılık bitti. Vatandaşın da gücü bitti.”

ÜLKE RANT POLİTİKALARINA KURBAN EDİLDİ


Ülkenin rant politikalarına kurban edildiğini belirteren CHP’li Zeybek, “AKP iktidarı ile ülkemiz tarımda ithalatçı konumuna getirildi. Yem, gübre, ilaç ve tohumda ülkemiz dışa bağımlı. Dışa bağımlılık nedeniyle; döviz arttıkça maliyetler de arttı.


Çiftçinin tarlada kullandığı traktörün mazotu geçen yıl bu tarihlerde 7 liranın biraz üstündeydi, bugün ise 24 lirayı aştı. Bu maliyetlerin tek sebebi AKP'nin üretimi önemsemeyen tüketim ve ithalat odaklı ekonomi politikasıdır. Gelinen kötü ekonomi tablosunun sorumlusu iktidardır. Çözüm ise, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarındadır” dedi.