Çoğu kişinin bilmediği az kullanılan gizli 7 Netflix özelliği

Çoğu kişinin bilmediği az kullanılan gizli 7 Netflix özelliği

Netflix platformu en çok kullanılan platformlardan biri. Platformun pek bilinmeyen 7 özelliği bulunuyor

Netflix hayatımıza girdiği günden itibaren çok kullanılan platformlardan biri haline dönüştü. Genelde Türkiye'deki kullanıcılar Netflix platformunu dizi, film ve belgeseller için tercih ediyor.

Netflix platformunda yayınlanan yüzlerce dizi ve film seyirciler tarafından büyük ilgi görüyor. Dizi sürelerinin kısa olması ve sezonun bir anda yüklenmesi tercih nedeni olarak görülüyor.

Netflix platformunda çok sayıda özellik bulunuyor. Örneğin bir aboneliği bir çok kişiyle paylaşabiliyoruz. Netflix platformunda dizi veya filmleri geri sarabiliyoruz. Ayrıca beğenip beğenmediğimizi de belirtebiliyoruz.

Netflix platformunda bazı özellikler var ki çoğu kullanıcı tarafından bilinmiyor. O özelliklere Netflix'in gizli özellikleri deniliyor.

Merak edenler olur diye Netflix'in gizli özelliklerini sizler için araştırdık. Karşımıza ilginç bir içerik çıktı.

Netflix'in gizli özelliklerini en iyi anlatan platform chip.com.tr olmuş. Yayınlanan haberde chip.com.tr sitesinde Netflix'in gizli özelliklerine yer veriliyor. İşte Netflix'in pek bilinmeyen 7 gizli özelliği.

Netflix'e film ve dizi önerin

Netflix neredeyse sonsuz sayıda film ve dizi seçeneğine sahip. Bununla birlikte, platformda istediği bir yapımı bulamayan çok sayıda kullanıcı olması muhtemel. Böyle bir durumda, Netflix'e film ve dizi önerebileceğinizi biliyor muydunuz?

Bunu yapmak çok kolay: Netflix Yardım Sayfasına gitmek... "Dizi ve film öner" altında, aynı anda en fazla üç içerik girilebilir ve bunları yetkililere gönderebilirsiniz.

Her öneri akış platformu tarafından toplanır, değerlendirilir ve muhtemelen gelecekte platforma getirilir. Hepsinden iyisi, önerilen içeriğiniz Netflix'te mevcut olduğunda e-posta ile bilgilendirilirsiniz.

Netflix'teki en iyi 10 listeleri

Bir süredir Netflix'te "Top 10" listeleri bulunuyor. Bunlar her zaman Netflix hesabınızı kullandığınız ülke ile ilgilidir. Örneğin Türkiye’den giriş yaptığınızda, açılış ekranında dizi ve film ayrımı olmadan ilk 10 listesini göreceksiniz. Bunlar, bu ülkedeki tüm Netflix kullanıcılarının izleme davranışlarından oluşur.

Bununla birlikte, sadece diziler ya da filmler olarak da oluşturulmuş Top 10 listeleri bulunuyor. Bunlara ulaşmak için, menüden "Filmler" veya "Diziler" sekmelerini açmanız yeterli. Açılan ekranda o kategoriyi içeren Top 10 listesini görebilirsiniz.

Netflix geçmişinizi düzenleyin

Netflix'te izlediğiniz her şeyi bir liste olarak görme şansına sahipsiniz. Bunun için profil resminize tıklayıp, “Hesap”ı seçip “Profilim”e gitmelisiniz. Burada "İzleme Geçmişi" altında tüm geçmişinizi göreceksiniz. Artık geçmişten dizileri ve filmleri tek tek silebilirsiniz.

Netflix hesabınız ele geçirilmiş olabilir mi?

Netflix hesabınızın saldırıya uğradığını düşünseniz veya birisinin bilginiz olmadan hesabınıza eriştiğinden şüphelenirseniz, "Hesap" - "Ayarlar" ve ardından "Son Akış Etkinliği" yolunu takip edebilirsiniz. Burada kimin, tam olarak ne zaman ve nereden, hangi cihazla giriş yaptığını göreceksiniz. İstenmeyen bir giriş görürseniz, şifrenizi değiştirmenizde yarar var.

İstenmeyen Netflix ortak kullanıcılarını silin

Netflix hesapları, her ne kadar kullanım şartlarına aykırı da olsa, sıklıkla paylaşılır. Ancak bazen Netflix hesabının gerçek sahipleri, hesaba kimlerin erişebildiğinin dair kontrolü kaybedebilir. Böyle bir durumda hesabınıza gitmeli (profil resmi aracılığıyla), ayarlara girmeli ve "Tüm cihazlardan çıkış yap"ı seçmelisiniz.

Ardından, aynı Netflix hesabına bağlı olan tüm kullanıcılar “uçar” ve tekrar giriş yapmak zorunda kalırlar. Yeni bir şifre ile birlikte, hesap istenmeyen erişimden hızlı bir şekilde kurtulur.

Netflix'te test kullanıcısı olun

Netflix yeni özelliklerle platformunu geliştirmeye devam ediyor. Ancak bu yeniliklerin son kullanıcıya ulaşması biraz uzun sürebiliyor. Eğer her yeniliği, daha test aşamasında görmek istiyorsanız, yapmanız gereken sadece bir test kullanıcısı olmak.

Hesap ayarlarına gidin ve son olarak "Test programına katıl" öğesine tıklayın. Artık siz de bir test kullanıcısısınız...

Evet milyonlarca kişi Netflix platformunu kullanıyor olsa da binlerce kişi kullandığı platformun gizli özelliklerinden habersiz. Netflix'in bu gizli özellikleri hoşunuza gittiyse sizlerde arkadaşlarınızla paylaşabilir ve onların da yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

Türkiye'de de milyonlarca kullanıcısı bulunan Netflix'in lider konumda olduğu herkes tarafından biliniyor. Hemen hemen her gün kullanıcı dostu yeni özellikleri platforma ekleyen Netflix'in bu gizli özellikleri de çok sayıda kullanıcının severek kullanmış olduğu özelliklerden oluşmaktadır.