Cumhuriyet yazarından ağır yazı! Hepimiz şizofren yaratıklara dönüştük

Cumhuriyet yazarından ağır yazı! Hepimiz şizofren yaratıklara dönüştük

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Zeynep Oral tartışma yaratacak bir yazı yazdı. Yazısında ''Hepimiz şizofren yaratıklara dönüştük'' ifadelerine yer veren Zeynep Oral tartışma yaratacak satırlara imza attı.

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Zeynep Oral son günlerdeki tartışmalara değinen bir yazı yazdı. Muhalif kimliğiyle bilinen Zeynep Oral'ın yazısı sosyal medyada da gündem olmayı başardı.

Özellikle enflasyon ve sürtük tartışmasına değinen Zeynep Oral bu yazısıyla gerçekten çok konuşuluğağa benziyor.

İşte Zeynep Oral'ın yeni yazısının ilgili bölümü

Hepimiz şizofren yaratıklara dönüştük. Dünyanın uygar ülkelerinde birkaç yıl içinde yaşanacak olayları biz bir gün içinde yaşayıp tüketiveriyoruz. Enflasyonla hukuksuzluk arasında; sürtüklükle gençlerin umutsuzluğu arasında; şiddet ve hoyratlıkla, güzellikler ve incelikler arasında parçalana parçalana hayata tutunmaya çalışıyoruz.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeyim. Berlin Alman Senfoni Orkestrası’nın konserinde… İtalyan şef Giovanni Antonini, uzun yıllardır Almanya ve Orta Avrupa ülkelerinde çeşitli orkestralarla çalıştığı halde, İtalyan dışavurumculuğundan hiç ama hiçbir şey kaybetmemiş… Bu orkestranın “beyin takımı orkestrası” diye nitelenmesi de boşuna değilmiş… Bir de kendimi müziğe verebilsem…
İlk parça Beethoven: Prometeus’un yaratıkları”... Malum Prometeus, Tanrılardan ateşi çalıp insanlara verdiği için olmadık biçimde cezalandırılacak…

Zeynep Oral’ın yazısı