Eğitim Amaçlı İkamet İzni Nasıl Yapılır?

Eğitim Amaçlı İkamet İzni Nasıl Yapılır?

İlk defa Türkiye de öğrenci oturum izni alacak kişiler neler yapmalıdırlar

İlk defa Türkiye de öğrenci oturum izni alacak kişiler neler yapmalıdırlar?

Türkiye de oturum eğitim Amaçlı Oturum İzni öncelikle on lisans, lisansı, doktora yapmış kişilere verilmektedir. Öğrencilerden sorumlu ailelerine muvafakat name ile bir yılık sürelerle de oturma izni verilebilir. Eğer ki bir yıldan fazla öğrenim süresi göreceklerse öğrenci ikamet izni eğitim süresi kadar olması gerekir fazla olarak verilemez aşılamaz.

İkamet İzni Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden eikamet.göç.gov.tr adresine girmeleri gerekmektedir. Sonrasında bu siteden başvuru formunu doldurmak gerekmektedir. Başvuru formu için son 6 ay içerisinde çekilmiş olan biyometrik fotoğraf başvuru yaptığınız bilgisayarda yüklü olması gerekmektedir.

İnternet üzerinden eikamet.göç.gov.tr adresine girdikten sonra ana sayfanın sağ üst köşesinde dil butonu bulunmaktadır. Bu bölümden siteyi size uygun olan dile gönderebilirsin. Ekranın ise sol alt köşesinde başvuru için gerekli evrakların yazdığı bölüm bulunmaktadır. Bu bölümden detaylı olarak bilgiye ulaşabilirsiniz.

Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

İlk defa ikamet izni alınacaksa ekranda ilk defa başvuru yapacağım ve yeni başvuru bölümlerine tıklayarak başvuruyu yapmaya başlanır. Tıklandıktan sonra çıkan ekran ön kayıt ekranıdır. Bu ekran çok dikkatli doldurulmadır çünkü burada girdiğimiz bilgiler bir daha değiştirilemeyecektir geri dönüş şansı yoktur. Bu sayfalar dikkatli doldurulması gerektiği için her sayfanın üstü köşesinde bilgi butonu bulunmaktadır. Doldurmadan bilgi bölümüne tıklarsanız daha sağlıklı bir form doldurma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Ekranda kırmızı ile belirtilen alanların doldurulması zorunlu olup doldurmadığınız takdirde ilerleme kaydedemeyeceksiniz demektir. Kırmızı ile belirtilmeyen alanların ise doldurulması kişinin isteğine bağlıdır. Alanlardaki cep telefonu numarasını aktif güncel ulaşılabilir bir numara doldurmanız gereklidir. Çünkü kaydet butonuna tuşladıktan sonra seçtiğiniz iletişim adresine göre doğrulama kodu gelecektir buda genellikle telefon numarasına gelmektedir.

Doğrulama kodunu girdikten sonra başvuru numaranızı sonuçlanana kadar muhafaza etmeniz gerekmektedir. Daha sonra çıkan ekranda artık ön kayıt işlemini bitirmiş yapmak istediğiniz ikamet türüne geçmiş olmaktasınız. Yapmak istediğiniz ikamet türünü seçerek formları doldurmaya devam ediniz. Burada ise eğitim amaçlı oturuma izni alacağımız için eğitim amaçlı ikametgâh tıklayarak devam etmeliyiz. Eğitim amaçlı oturma izni için başvuru kayıt sayfası çıkmaktadır. Bir önceki ön kayıt sayfasında doldurduğumuz bilgiler nedeniyle otomatik olarak dolu çıkmaktadır. Bölümler uygun şekilde doldurulduktan sonra kaydet bitir diyerek yeni ekran açılmaktadır. Bu ekranda randevu tarihi al değiştir butonu tıklanmalıdır. Randevu alacak kişi bilgisi ekranından kişi kendisi için mi yoksa birden fazla kişi için mi randevu alacağını belirtmelidir. Sonrasında randevu bilgileri ekranı gelecek ve randevu yeri ve zamanı seçilecektir. En son ise başvuru formunu yazdır diyerek formu yazdırılmalıdır bu şekilde eğitim amaçlı oturma izni için randevumuzu almış olmaktayız.

Öğrenci İkamet İznini Uzatmak İçin Neler Yapılmalı?

Eğitim amaçlı oturma iznini uzatmak isteyen kişiler daha önce ikamet izni almış olması lazımdır. Eğitim amaçlı oturma iznini uzatmak için yine eikamet.gov.tr den başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru yapabilmek için ikamet izninin kalmasına 60 gün kalması gerekmektedir. Yani eğitim amaçlı oturma iznini uzatmak için ikamet izninin dolmamı olması gerekmektedir. Uzatma başvuruları posta ile yapılmakta olup başvuru forumunuzdaki bilgileri en az bir tanesi değiştiyse randevu almanız gerekmektedir. Başvuru yapmadan önce bu bilgilerin il göç idaresine giderek değişmesi gerekmektedir.

Adrese girdikten sonra ekranın sol alt köşesine istenilen belgeler bölümü olup gerekli belgeleri görerek hazırlık yapabilirsiniz. Ekranda bulunan uzatma başvurusu yapıyorum sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Açılan ekran başvuru formu olup alanlara istenilen bilgiler girilmelidir. Boş alanlar uygun şekilde doldurulduktan sonra güncel telefon numarası girilmesi önem arz etmektedir. Çünkü başvuruya devam et dedikten sonra ekrana doğrulama ekranı açılacaktır. Bu doğrulama alanında telefonunuza sms kodu gelmiş olup 180 saniye içerisinde kodu girmeniz gerekmektedir. Kodu girdikten sonra başvuruya devam et diyerek diğer sayfaya geçiş yapabilirsiniz. Alanlar uygun olarak doldurulduktan sonra tamamla tuşuna basılmalıdır.

Gelen ekranda bilgileri güncelle, ödeme yap, isteğe bağlı başvuru formunu yazdır ve başvuruyu iptal et seçenekleri aktif olarak görülmektedir. Güncellenecek bir bilgi yoksa isteğe bağlı başvuru formunu yazdır seçeneğine giriş yapılmalıdır. Başvuru formunu yazdırdığınız zaman başvurunuz tamamlanmış sayılır ve daha sonra herhangi ir değişiklik yapılamaz. Firmamızdan hizmet alabilirsiniz.