Ekrem İmamoğlu'na rakip çıktı! AK PARTİ'nin adayını Can Coşkun açıkladı

Ekrem İmamoğlu'na rakip çıktı! AK PARTİ'nin adayını Can Coşkun açıkladı

İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu ile yarışacak isim Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu olacak iddiası.

İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu ile eski Başbakan Binali Yıldırım yarışmıştı. Bir sonraki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için flaş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre geçmişte Binali Yıldırım ile yarışan Ekrem İmamoğlu bu kez Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yarışacak. İddianın sahibi ise Halk TV yorumcusu Can Coşkun.

Coşkun'un "Ulaştırma Bakanı İBB adayı mı?" başlıklı yazısında Karaismailoğlu’nun İBB Başkanlığı adaylığı için AKP içerisinde bir çalışma olduğunu söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı kadrolarından emekli bir bürokratla konuşan Coşkun, kulis bilgilerini aktardı. Emekli bürokratın "Asıl yılbaşından sonraki dönemde durum ciddileşti" dediği aktaran Coşkun, Karaismailoğlu’na bu durumu fısıldayanlar olduğunu da açıkladı.

"EYLÜL AYINDA BİR YOL AÇILDIĞI ORTADA"

Karaismailoğlu’nun İBB Başkanlığı için Can Coşkun’a konuşan Ulaştırma Bakanlığı kadrolarından emekli bir bürokrat şunları söyledi:

"Asıl yılbaşından sonraki dönemde durum ciddileşti. İmamoğlu'nun metro ve ihaleler konusunda yaptığı çıkışlar Ocak ayında gündemde kalmıştı hatırlarsınız. Onay verilmeyen bir metro projesini duyurmuştu. O günlerde Adil Bey'i 'Acaba İmamoğlu'na nasıl yanıt verecek' gözüyle izleyen parti kadroları gördüm. Bir adaylık terazisinde olduğunu düşünen çok kişi var."

Peki bu adaylık Karaismailoğlu'na bizzat söylendi mi?

"Cumhurbaşkanımız tarafından bizzat zannetmiyorum ama yakın birilerinden fısıldandı belli ki. Eylül ayında bir yol açıldığı ortada. Yeni yıldan sonra da partide veya orada burada bu kadar "İBB adayı" gibi konuşulması... "Acaba İmamoğlu'na laf yetiştirebiliyor mu" gözüyle bakıyorlar. Boşa olmaz. Adil Bey'in motivasyonu da belli."

Kaynak: Yeniçağ - Halk TV