Genelbaşkan Yardımcısı ve 2 yönetici istifa etti

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. Mehmet Ali Çelebi’nin istifasının ardından partiden iki yönetici daha istifa etti. Odatv, taraflara ulaşıp istifaların perde arkasını araştırdı.

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. Mehmet Ali Çelebi’nin istifasının ardından partiden iki yönetici daha istifa etti. Odatv, taraflara ulaşıp istifaların perde arkasını araştırdı.

Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevinden "Ailemdeki sağlık sorunları nedeniyle parti görevlerimden istifa ediyorum. Memleket Partisi’nin üyesi bir nefer olarak yoluma devam edeceğim. Partiye/yöneticilerimize zarar verecek açıklamalar yapmayalım lütfen. Mücadeleye devam" açıklamasıyla istifa etti.

İstifanın ardından Odatv, Mehmet Ali Çelebi’ye ulaşmaya çalıştı, ancak Çelebi’nin telefonu gün boyu kapalıydı.

ÇELEBİ’NİN ARDINDAN İKİ İSTİFA DAHA

Mehmet Ali Çelebi’nin istifasının ardından Memleket Partisi Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Çiçek’ten açıklama geldi. Odatv’nin ulaştığı Mustafa Kemal Çiçek, istifa kararı aldığını belirterek “Genel Disiplin Kurulu üyelerimizin taktir ve oyları ile seçilerek, yürüttüğüm Memleket Partisi Disiplin Kurulu Başkanlığı vazifemden lüzumuna binaen istifa ediyorum” ifadelerini kullandı. Mustafa Kemal Çiçek, ayrıca istifasını sosyal medyada da duyurdu.

İşte o mesaj:

Memleket Partisi Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ayça Özsoy Sarıkamışlı da görevinden istifa etti. Ayça Özsoy Sarıkamışlı sosyal medyada “Gördüğüm lüzum üzerine partide mevcut Disiplin Kurulu Başkan Yardımcılığı görevimden ve tüm görevlerimden istifa ediyorum. Memleket Partisi’nin Üyesi bir nefer olarak yoluma devam edeceğim. Parti hepimizin partisidir. Mücadeleye devam!” mesajını yayımladı.

İşte o mesaj:

“ÇELEBİ’YE DESTEK” YORUMU

Odatv’nin edindiği bilgilere göre; Mehmet Ali Çelebi’nin görev istifasının ardından Mustafa Kemal Çiçek ve Ayça Özsoy Sarıkamışlı’dan gelen görev istifaları “Mehmet Ali Çelebi’ye destek” olarak yorumlandı.

GENEL SEKRETER AKALIN ODATV’YE KONUŞTU

Memleket Partisi Genel Sekreteri Hakkı Akalın, görev istifalarına ilişkin, Odatv’ye açıklamada bulundu.

Parti Genel Sekreteri Hakkı Akalın, şunları söyledi:

“Her siyasi partide böyle her gün birkaç kişi istifa eder, yeniler gelir. Bana gelen istifa ile ilgili dilekçe yok. Sadece Sayın Çelebi ile ilgili var. Sayın Çelebi, milletvekilimiz, partiden istifa etmedi, sadece görevlerinden ayrıldı. Ve ailesindeki sağlık nedenlerini ileri sürüyor. Mustafa Kemal Bey ile ilgili bana ulaşan bir şey yok. Bilmiyorum kişisel mi, değil mi? Tweeti de görmedim. Bugün zaten partinin basın toplantısı vardı. Bugün bütün danışma kurulu, MYK üyelerinin bir kısmını basınla tanıştırdı, Sayın Genel Başkan, daha bir o kadar da isim var tanıştıracağı...”

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR

Mehmet Ali Çelebi, 23 Temmuz 1984'de Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Amasya'da tamamladı. İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nden 1’incilikle mezun olan Mehmet Ali Çelebi, Kara Harp Okulu'nu 4.lükle bitirip 2007 yılında Teğmen rütbesini aldı. Sistem Mühendisi olarak mezun oldu. 1 senelik eğitimden sonra askeri helikopter pilotu oldu. Askerlikten ayrıldıktan sonra uçak pilotluğu eğitimi aldı. Mehmet Ali Çelebi, Kumpas davalardan dolayı 41 ay cezaevinde yattı. Mehmet Ali Çelebi cezaevinde eşi Kezban Merey Çelebi'yle evlendi. Yaşadıklarını "Teğmen" adını verdiği kitapta kaleme alan Mehmet Ali Çelebi, CHP 35 ve 36.Kurultaylarında Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi. Mehmet Ali Çelebi 2021 yılının başında CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ne geçmişti.

Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığı eğitimini üstün başarıyla bitirmiş, online eğitim alanında büyük projelere imza atmış olan Mehmet Ali Çelebi, PADI açık deniz dalgıç sertifikası bulunmaktadır. İngilizce ve Almanca bilmektedir.