Gezici anketinde güldüren sonuçlar! Kılıçdaroğlu ve Erdoğan rakip olursa

Gezici anketinde güldüren sonuçlar! Kılıçdaroğlu ve Erdoğan rakip olursa

Gezici anketinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda seçimi kazanacağı öne sürüldü. Üstelik Erdoğan'a fark atarak

Son bir kaç gündür Eren Erdem, Kemal Özkiraz gibi isimler muhalefete aday dayatmasında bulunuyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda seçimi kazanabileceği iddiası üzerinde duruyorlar. Kendi tabanında bile desteği bulunmayan Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP yandaşı yayın kuruluşlarıyla bazı anket şirketlerinin desteği sürüyor.

Gezici anketinde çarpıcı veriler vardı.

En son yaptıkları ankete ilişkin Cumhuriyet'e açıklama yapan Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, “Halkın yüzde 18’i kararsız ve bunların da yüzde 62.7’sini kadınlar oluşturuyor. Seçimin kaderi üzerinde kadın seçmenin göz ardı edilemez bir rolü olacak.

Murat Gezici, son anket sonuçlarına göre, seçimin ikinci tura kalması halinde olası senaryoyu şöyle açıkladı: “Halka, ‘Cumhurbaşkanı ilk turda belirlenemeyip ikinci tura Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan kalsa kime oy verirsiniz?’ diye sorduk.

Katılımcıların yüzde 47.2’sinin Erdoğan’a, yüzde 52.8’inin Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini söylediğini gördük.

SOSYAL MEDYADA KAHKAHALAR KOPTU

Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan bu haberin ardından ankete gülenler sadece Cumhur ittifakı seçmenleri değildi. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen muhalefet seçmeni de söz konusu anketi tepkiyle karşıladılar.