Gezici araştırmadan Kılıçdaroğlu anketi; Erdoğan'a fark atıyor

Gezici araştırmadan Kılıçdaroğlu anketi; Erdoğan'a fark atıyor

Gezici araştırma tartışma yaratacak bir rapor yayınladı. Güldüren araştırmaya CHP tabanı bile güldü geçti. Ankette Kılıçdaroğlu , Erdoğan'a güya fark atıyor

Gezici Araştırma Başkanı Murat Gezici, “Erdoğan’ın endişelenecek çok sebebi var. İktidarı garanti değil” dedi.

Seçim ikinci tura kalırsa ne olur?

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’e konuşan Gezici, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda nasıl bir tabloyla karşı karşıya kalınacağını da şu sözlerle anlattı: “Yaptığımız ankette katılımcıların yüzde 47,2’sinin Erdoğan’a, yüzde 52,8’sinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini gördük. Bu anlamda Erdoğan’ın hiç olmadığı kadar endişeleneceği birçok sebebi var. Sahip olduğu iktidarı zannettiğinin aksine hiç garanti değil.”

Kişi başına düşen milli gelirdeki düşüş, işsizlik ve enflasyondaki rekorların önüne geçilemediğini anımsatan Murat Gezici, “Artık halkın yüzde 68,9’unun ‘AKP ülkeyi yönetemiyor’ dediği görünüyor” dedi.

YAVAŞ EN ŞANSLI ADAY

Oysa Mansur Yavaş en şanslı adayken Gezici ve Avrasya araştırma gibi şirketler açıktan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun fark atacağı iddiasında bulunuyorlar. Taban ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yüksek oranda karşı çıkıyor.