Google duyurdu, YouTube’un uygulaması kapatılıyor

Google duyurdu, YouTube’un uygulaması kapatılıyor

Teknoloji devi Google beklenmedik bir karar aldı, YouTube Go uygulaması kapatılıyor

Teknoloji devi Google beklenmedik bir karar aldı. 2016 yılında kullanılama sunulan ve çok sayıda kişi tarafından da kullanılan bir uygulama artık kullanılamayacak. Google yönetimi tarafından alınan karara göre youtube platformuna bağlı olarak çalışan o uygulama kapatılacak.

Söz konusu karar resmen duyurulurken çok sayıda kullanıcı da bu karara şaşırmış durumda. Öte yandan Tunahan Karakış, shiftdelete.net sitesinde yayınladığı haberde kapatılacak olan youtube uygulamasıyla ilgili bilgilere yer verdi.

Son dönemde google platformu pek çok sayıda değişikliğe imza atıyor. Pek kullanılmayan ya da yeterince ilgi görmeyen uygulamaların fişini çekiyor. Ancak çok sayıda kişi tarafından kullanılan bir uygulamanın fişini çekecek olması tepkiye yol açtı.

HANGİ UYGULAMA SİSTEMDEN KALDIRILIYOR?

Google, 2016’da YouTube’a mobil cihazlardan erişimi kolaylaştırmayı amaç edinen ve internet konusunda gelişmekte olan pazarları odak alan YouTube Go‘yu kullanıma sundu. Android özelinde çıkış yapan mobil uygulama, standart YouTube’dan farklı olarak videoların indirilmesine ve diğer kullanıcılarla paylaşılmasına imkan sağlıyordu.

Google, bir süre önce web sitesinden yaptığı açıklamada YouTube Go’yu kapatma kararı aldığını duyurdu. Bu kararın ardındaki neden ise standart uygulamanın son dönemde yapılan iyileştirmelerle düşük kaliteli cihazlarla ve bağlantı hızlarıyla da verimli ve stabil çalıştığı şeklinde açıklandı.

KULLANICILAR ŞAŞKIN

Youtube platformuna bağlı olarak çalışan Youtube Go uygulamasının kaldırılacak olmasından dolayı çok sayıda kullanıcı şaşkın olduklarını belirttiler. Google yönetiminin kararı ise kesin. Bu uygulama kapatılacak ve kullanımdan kaldırılacak.

Kapatılacak uygulamaya ait bir görsel

youtube-go.jpg