Google üzerinden çeviri yapmak artık daha kolay olacak

Google üzerinden çeviri yapmak artık daha kolay olacak

Google, çeviri yapmayı daha hızlı ve daha kolay hale getirmek için yeni bir güncelleme yayınlamaya hazırlanıyor.

Aleyna Kapti, shiftdelete.net üzerinde yayınladığı bir haberde google üzerinden çeviri yapmanın çok daha kolay hale geleceğini belirten bir haber yayınladı. Dilimizi konuşamayan insanlarla google çeviri vasıtasıyla sohbet edebiliyoruz. Veya herhangi bir metni google çeviri sayesinde çevirebiliyor ve kendi dilimizde okuma imkanına sahip olabiliyoruz.

Bu özelliği google daha hızlı ve daha kolay hale getirmek için yeni bir güncelleme yayınlayacak.

Aleyna Kapti, shiftdelete.net sitesinde yayınladığı özel haberde google tarafından yapılacak olan yeni güncellemeyle ilgili detayları paylaştı. İşte google tarafından duyurulan çeviri servisiyle ilgili yeni özellik.

Mart ayındaki iOS uygulamasından sonra Google translate, Android için yeni temalı bir widget üzerinde çalışıyordu. Son olarak Google, bu widget‘ın nasıl görüneceğine dair paylaşım yaptı. Bu paylaşımla şirket, kullanıcıların daha hızlı çeviri yapmasını amaçlıyor.

Geçtiğimiz yılın sonlarında Google, ‘Material You’ tasarım sistemini Android’e getirdi. Ancak bu durum widget’lar için geçerli değildi. Şirket bugün, hızlı çeviri işlemi için widget’ın onaylandığına dair bir Tweet paylaştı.

Daha öncesinde Google Translate, belirli bir dil eşleştirmesini hızlı şekilde gerçekleştirmenizi sağlayan 1×1 ana ekran kısayolu sunuyordu. Yeni pencere öğesi ise iki satırdan oluşuyor. Kaydedilmiş Çeviriler penceresi, sesli çeviri, konuşma ve kamera tabanlı çevirilerle birlikte hızlı çeviri işlemlerinde de boyut olarak değişiklikler yer alıyor.

Aynı zamanda Google, mevcut olan çeviri eşleştirmesini not etmenize ve dokunduğunuzda uygulamayı hemen açmanıza olanak sağlıyor. Bu değişiklikleri, konuşma, yazıya dönüştürme ve kamera moduna girmek için birçok kısayolu izliyor.

Tüm bunların yanı sıra widget, rengi ve tasarımı bakımından da dikkat çekiyor. Google Translate’in Android widget‘ı henüz kullanıma sunulmadı. Ancak Google’ın resmi Twitter hesabından paylaşım yapması, yakın zamanda gelme ihtimalinin olması düşüncesine yer veriyor.