Hakan ŞÜKÜR'den yıllar sonra itiraf geldi

Hakan ŞÜKÜR'den yıllar sonra itiraf geldi

ABD'de yaşayan FETÖ firarisi Hakan Şükür, 2011 yılında girdiği siyasi hayatıyla ilgili 9 yıl aradan sonra çok konuşulacak itiraflarda bulundu.


Hakan Şükür'den yıllar sonra olay yaratacak itiraflar! Hiç istemiyordum pişmanım

ABD'de yaşayan FETÖ firarisi Hakan Şükür, 2011 yılında girdiği siyasi hayatıyla ilgili 9 yıl aradan sonra çok konuşulacak itiraflarda bulundu.

"Hiç istemiyordum, baskı yaptılar, pişman oldum" diyen FETÖ firarisi eski Milli Futbolcu Hakan Şükür, olay açıklamalara imza attı.

Futbol kariyerini noktaladıktan sonra 2011 seçimleriyle siyasete giren FETÖ firarisi Şükür'ün yıllar sonra yaptığı itiraflar Türkiye'nin gündemine oturdu.

"Kıvırdı U dönüşü yaptı"
Siyasete hiç girmek istemediğini ancak baskı yapıldığını iddia eden Hakan Şükür, 2012'de övgüler dizerken şunları söylüyordu: İlkemiz, yaptığımız her işte hizmet etmek, topluma örnek insan olabilmek.

Bu anlamda doğru bir model olabilmişim ki AK Parti’nin, Sayın Başbakanımızın teklifi ve teveccühüyle Meclis bünyesinde bulunmaya başladım.

Yaptığı yeni açıklamayla u dönüşü yapan FETÖ firarisi Hakan Şükür, öyle açıklamalara imza attı ki... İşte Hakan Şükür'ün gündemin üst sıralarına yerleşen demeci...

"Israr etti, baskı yaptı"
Aktif futbolu bıraktıktan sonra, antrenörlük lisansını aldığını ve kesinlikle siyaseti düşünmediğini söyleyen Şükür, "Dönemin başbakanı ülkenin bana ihtiyacı olduğunu söyleyerek ısrar etti, baskı yaptı" iddiasında bulundu.

"Vaatlerde bulundular"
Futbol projelerini ülke çapında gerçekleştirme imkanı vadedildiğini öne süren Şükür, "Seçildikten sonra bunun mümkün olmayacağını anladım" diye konuştu.

Firari Hakan Şükür, "Aslında siyasetin imajımızı, şöhretimizi kullandığını fark ettim" ifadelerini kullandı.


Şike davası
Hakan Şükür, "Şike davası sürecinde yargıya müdahale etmesinin istendiğini" iddia etti.

"Birçok teklif aldım"
Euronews'e olay açıklamalar yapan Hakan Şükür, son olarak şunları söyledi: Şöhret olmak, toplumun her kesimi tarafından sevilmek siyasetçiler tarafından kullanılmak isteniyor.
Birçok teklif aldım: Belediye başkanlığı, milletvekilliği, spor bakanlığı...

İstifasının ardından, tehditler aldığını belirten Şükür, eşinin iş yerinin taşlandığını, çalışanların taciz edildiğini ve bundan dolayı ülkeden ayrılmaya karar verdiklerini söyledi.

FETÖ firarisi Hakan Şükür'e göre "O gün ses çıkaramayanlar, mahallecilik yapanlar bugün artık çok geç kalındığını görüyor."

"Türkiye artık, sistemdeki hataları sorgulayanların hain ve terörist ilan edildiği bir ülke haline geldi."

Geleceğe dair umudunu koruduğunu ifade eden Hakan Şükür, şunları kaydetti: Ben, devletimi, milletimi, bayrağımı, bütün değerlerimi çok seviyorum.

"Bu değerlerin arkasına saklanıp suç işleyen insanlara söz söylemek, değerlerimize söylenmiş gibi görülüyor."

"Gülen Hareketi'nin düzenlediği bazı programlara bugünkü Cumhurbaşkanının uçağıyla gittik. O zaman bunlar yasaldı. Bugün suç oldu."

"O dönem her şöhret gibi ben de bu programlara davet edildim ve katıldım"

Hakan Şükür, kazançlarını Türkiye'de değerlendirmeyi tercih ettiğini ve yurt dışına yatırım yapmadığını söylüyor ve bundan dolayı ABD'de zor günler geçirdiğini açıkladı.

Uber şoförü olduğuna dair haberlere de değinen Şükür, bir dönem Uber işi yapan bir arkadaşına İngilizce öğrenmek için eşlik ettiğini ancak tam olarak şoförlük yapmadığını söyledi.

Ancak Şükür, içinde bulunduğu durumu "Uber dışında başka birçok iş yaptım." sözleriyle açıkladı.

Mal varlığına el konulmasının ardından, kısıtlı bir sermayeyle ABD'de başladığı kafe işinin battığını hatırlatan Şükür, kariyerine yine futbolda devam etmek istediğini belirtti.

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluklarına vurgu yapan Şükür, Türkiye'de hukukun işlemediği iddiasında bulundu.

Rahip Brunson'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın talebiyle serbest bırakıldığını öne süren FETÖ firarisi Şükür, imkanı olsa bile benzer bir durumdan yararlanmak istemeyeceğini belirtti.

"İmkanım olsa bile Trump'a yardım istemek için gitmem. Rica ve taleple hukukta aklanma olmaz."