Halk TV akıllanmıyor, RTÜK'ün ceza kestiği görüntüleri yeniden yayınladı

Halk TV akıllanmıyor, RTÜK'ün ceza kestiği görüntüleri yeniden yayınladı

RTÜK'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını yayınlayan Halk TV’ye para cezası vermesi sonrası kanal, söz konusu görüntüleri baştan sona yeniden yayınlayarak RTÜK'e meydan okudu

Tele1, KRT, Flash ve Halk TV’ye, RTÜK ceza vermişti. Cezanın nedeni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ailesi ile TÜRGEV ve Ensar vakıfları hakkındaki iddialarını gündeme taşımasıydı.. Kılıçdaroğlu o iddiaları sosyal medya hesabında yayınlamıştı. Tele1, KRT, Flash ve Halk TV'de o iddiaları olduğu gibi ekrana taşımıştı. İşte bu nedenden ötürü Halk TV başta olmak üzere yayınlayan TV kanallarına ceza kesilmişti.

Halk TV ise aldığı cezaya meydan okuyarak o görüntüleri tekrar ekrana verdi.

Duvar'da yer alan habere göre; Gazeteci Can Candan, görüntülerin yayınlanması öncesi açıklamasında, "Hiçbir şekilde gerçeğe ulaşma konusunda bizi imtina edemez, yolumuzdan çıkaramaz. Gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Doğru soruları doğru kişilere soracağız. Gerçeğin üzerine yürümeye devam edeceğiz. Şimdi bir kez daha CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun o konuşmasını baştan sona yeniden yayınlayarak veriyoruz..." ifadelerine yer verdi.

YENİ BİR CEZA GELEBİLİR

Öte yandan Halk TV'nin yaptığı bu girişime bazı hukukçular tepki göstererek RTÜK'ün yeni bir ceza kesebileceğini belirttiler.