Hilmi Daşdemir açıkladığı son anketle muhalefeti üzecek

Hilmi Daşdemir açıkladığı son anketle muhalefeti üzecek

Hilmi Daşdemir ellerindeki son anketi paylaştı. Buna göre AK PARTİ oylarını yükseltmiş görünüyor

Son seçim anketleri peş peşe gelmeye devam ederken TV100 ekranlarında da seçim anketleri masaya yatırıldı. Yayınlanan seçim anketlerinde genelde AK PARTİ'nin oylarının düştüğü iddia ediliyordu.

Daha çok muhalefete yakın anket şirketleri bunu yaparken Hilmi Daşdemir büyük oyunu bozdu.

Hilmi Daşdemir'e göre AK PARTİ oylarını artırmaya devam ediyor.

Kamuoyu Araştırmacısı Hilmi Daşdemir, tv100 ekranlarında yayınlanan Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. Daşdemir, son seçim anketlerini canlı yayında açıkladı.

AK PARTİ'NİN OYUNDA ARTIŞ VAR

Seçim anketlerini değerlendiren Daşdemir, " 'Bugün bir seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirdiniz?' diyor, AK Parti 38.7, CHP 25.1 çıkıyor. Bu sonuçlar oldukça ilginç. 1 ay önce yapılan bir araştırmada AK Parti 36.5 , CHP ise 26.7 çıkmıştı.

Diğer partilerin de durumu burada belirleyici. Ekonomi ciddi bir problem teşkil ediyor. "Ekonomik problem yok" demek Türkiye'de veya dünyada yaşamıyorsunuz demek.

Hem salgının getirildiği süreç hem de yanı başımızda Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sebebiyle petrol fiyatlarının daha da artması gibi süreçlerin etkisi net olarak hissediliyor. Bir aylık süreçte AK Parti'nin oy oranının 2 puan daha artmasının temel sebebi diplomasideki gelişmeler ve Türkiye'nin Rusya- Ukrayna arasındaki rolü oldu. Bu sebeple Erdoğan'ın ve AK Part'nin öne çıktığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: tv100.com