iPhone 14 serisinde gecikme yaşanacağı öğrenildi

iPhone 14 serisinde gecikme yaşanacağı öğrenildi

Merakla beklenen iPhone 14 serisinde kötü haber geldi. iPhone 14 serisinde gecikme yaşanacak. Bu gecikmenin nedeni de belli oldu

Milyonlarca kişi merakla bekliyordu. Ancak gelen haberler hiçte iyi değil. iPhone 14 serisinde gecikme yaşanacak.

iPhone 14 serisinde yaşanacak gecikmenin ayrıntıları da belli oldu. Çok sayıda kişi iPhone 14 serisini beklerken kötü haber geldi. Yapılan açıklamayla iPhone 14 serisinde kısa süreli bir gecikme yaşanacağı öğrenildi.

Peki iPhone 14 serisindeki gecikmenin nedeni neydi? Tüm bu soruların cevabı Helin Pastacı tarafından shiftdelete.net sitesinde yayınlanan bir haberle ortaya çıktı.

İşte iPhone 14 serisinde yaşanacak gecikmeyle ilgili tüm ayrıntılar..

Apple için parça üretimi yapan Foxconn, dün iPhone 14 serisinin üretiminin gecikme olmaması için işçi alımı yapacağını duyurmuştu. Çin’de COVID-19 vakalarının rekor sayıya ulaşmasından dolayı ülke en zor zamanlarından birini yaşıyor. Birçok eyaletin pandemi nedeniyle karantinaya alınması büyük fabrikaları da etkilemiş durumda.

Foxconn, pandemi nedeniyle yaşadığı üretim sıkıntısından 2022 yılının ilk çeyreğinde tedarik sağlamakta zorlandı. Fabrikaların kapanması ve kapalı döngü üretime geçmesi fabrikaların hızını engelledi. Foxconn’un iPhone 14 serisinin üretimini hızlandırmak için işe alma girişimi ise sekteye uğradı. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Foxconn, işe sokağa çıkma yasağı nedeniyle işe alımları durdurdu!


iPhone için parça üretimi yapan Foxconn, Çin hükümetinin pandemiye karşı yedi günlük sokağa çıkma yasağı ilan etmesinden sonra işe alımları dondurmak zorunda kaldı. Bu durumun önümüzdeki aylarda tanıtılacak iPhone 14 serisinin gecikmesine neden olması bekleniyor.

Apple, geçtiğimiz günlerde Çin’de yaşanan vaka patlamasının tedarik zincirini etkileyeceği konusunda açıklama yapmıştı. Foxconn’un sokağa çıkma yasağından etkilenen Zhengzhou tesisleri, iPhone parça üretiminin yüzde 80’lik kısmını oluşturuyor.

Fabrikaların uzun süre kapalı kalmasının ardından tekrar açılması eski düzenlerine dönmesini zorlaştırıyor. Bu yüzden tedarikçinin aynı zamanda yüklü bir maddi kayıp yaşaması da beklenenler arasında.

Pandeminin ilk ortaya çıkış tarihine denk gelen iPhone 12 serisinde Apple, tanıtımı bir ay ertelemek zorunda kalmıştı. Şirket ancak geçtiğimiz Eylül ayında normal düzenine dönüş yapabildi. Bu tecrübeye baktığımızda iPhone 14 serisinin çok fazla uzamayacak bir erteleme yaşayacağı olası görünüyor. Apple ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Türkiye'de fiyatları zaten oldukça yüksek olduğu için çok sayıda kişi diğer iPhone modellerini almakta güçlük çekiyor. Bu yüzden yeni iPhone serisindeki gecikme pek sorun edilmiyor.