İsmail Saymaz bildiğiniz gibi. Gezi davasını çarpıttı

İsmail Saymaz bildiğiniz gibi. Gezi davasını çarpıttı

Gezi davasında sanıklara verilen hapis cezalarına karşın muhalefet tarafından tepkiler gelmeye devam ediyor. Halk TV yazarı İsmail Saymaz gezi davasını çarpıttı

Muhalefet kanadından Gezi davasına yönelik davayı çarpıtan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Özellikle CHP'nin yayın organı gibi hareket eden Halk TV ve Tele1 gibi kanallarda görev alanlar davayı sulandırmaya çalışıyorlar.

Gezi davasıyla ilgili bir yazı yayınlayan İsmail Saymaz söz konusu yazısında Gezi davasıyla bazı kesimlere gözdağı verildiğini öne sürdü.

İsmail Saymaz'ın gezi davasıyla ilgili değerlendirmesinden ilgili bölüm

“Bu karar, Türkiye'nin yalnızca Avrupa Konseyi'nden ihracını değil, medeni dünyadan kopuşunu da hızlandıracak. Türkiye, yargının Beştepe Hukuk Bürosu'na döndüğü, mahkemelerin siyaseten hüküm verdiği, Türkmenistan'dan bir parmak daha demokratik bir ülke olma yolunda tam gaz ilerliyor” diye yazan Saymaz, devamında şunları kaydetti:

“Çünkü AK Parti kendi ömrünü uzatmak için başvurduğu bu hukuksuzluklarla ülkenin geleceği ve itibarıyla, devletin laik, demokratik, hukuk devleti niteliğiyle oynuyor. Öyle görünüyor ki AK Parti ve Cumhur İttifakı, kaybetmesi mukadder görünen 2023 yılındaki seçimleri kazanmak için baskıyı artıracak; demokratik muhalefeti teröristlik, darbecilik ve casusuukla lekeleyerek, boğmaya yeltenecek. Gezi Parkı da iktidar değişikliği için mücadele edenlere gözdağı olarak kullanılacak.

Halbuki AK Parti, ne gelmekte olan geciktirebilir. Ne de tarihte yaşanılanları, duymak istediği bir hikaye gibi bugünden geriye yazabilir.”