İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz ekonomiyi eleştirdi! 2 memur zor geçiniyor

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz ekonomiyi eleştirdi! 2 memur zor geçiniyor

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz yaptığı açıklamada '' AKP resmen halkı açlığa, sefalete sürüklüyor'' iddiasında bulunarak AKP'yi sert sözlerle hedef aldı

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, son açıklanan açlık sınırı verileriyle ilgili değerlendirmede bulundu. İktidarın enflasyona nazaran hâlâ maaşlara zam yapmamasının büyük bir gaflet olduğunu belirten Başkan Yılmaz;" İktidarın tek icraati halkı kandırıp, vaat vermek."dedi.

"TL ÇOK DEĞER KAYBETTİ"

Vatandaşın maaşlarının gıda ürünlerine bile yetmediğini belirten Başkan Yılmaz;Türk-İş'in Mayıs 2022 açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, açlık sınırı 6.017 TL ile mevcut asgari ücretin 1764 TL üzerinde gerçekleşti.Mutfak enflasyonundaki artış aylık yüzde 13 olurken son on iki aylık yüzde 107 oranında belirlendi.Yoksulluk sınırı ise 19.602 TL olurken bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 7.836 TL‘ye ulaştı. Gıda zammının önüne geçilemiyor,vergiler iyice artıyor.

Öyle ki Yeni TL paraları kullanmaya başladığımız Ocak 2009’dan Nisan 2022’ye geçen dönemde Merkez Bankası verilerine göre tedavüldeki banknotların kupür dağılımının 5 TL’den sonra açık ara en çok 200 TL ve 100 TL banknotlarda olması TL’deki büyük değer kaybının kanıtlarından birisi olarak kabul ediliyor. İktidar ise her seferinde vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz diyor ama konuyla ilgili somut bir adım atmıyor. Yeni bir yöntem, vatandaşı rahatlatacak herhangi bir çözüm sunmuyor. Maaşları yükseltmiyor, fiyatları da düşürmüyor. Yalan vaatlerde bulunuyor. AKP resmen halkı açlığa, sefalete sürüklüyor."şeklinde konuştu.