İYİ Partili  Fahrettin Yokuş, çalışanların artan yoksulluğuna dikkat çekti

İYİ Partili Fahrettin Yokuş, çalışanların artan yoksulluğuna dikkat çekti

Hayat pahalılığı hayatın her alanında devam ederken muhalefetin gündeminden de hayat pahalılığı düşmüyor. İyi Parti'li Fahrettin yokuş yaptığı açıklamada “Asgari ücretli her geçen gün yoksullaşıyor. Asgari ücrete bir an önce zam yapılmalıdır” ifadelerine yer verdi

ASGARİ ÜCRETE BİR AN ÖNCE ZAM YAPILMALI

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, artan zamlar karşısında çalışanın maaşının eridiğini belirterek, “Asgari ücretli her geçen gün yoksullaşıyor. Asgari ücrete bir an önce zam yapılmalıdır” dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, derinleşen ekonomik kriz karşısında yoksulluğun her geçen gün arttığını vurguladı. “Tarihin rekor zammı” diye sunulan asgari ücretteki artışın zamla karşısında eridiğine işaret eden Yokuş, “Yılbaşında asgari ücrete yapılan zam kısa sürede eridi gitti. İğneden ipliğe her ürüne her gün zam geliyor. Vatandaşımız faturalarını ödeyemiyor.

Elektrik ve doğalgaza yapılan son zamlar ile birlikte vatandaşımızın zaten kabarık olan faturaları daha da şişti. Temel gıda ürünlerinde fiyat etiketleri her gün değişiyor. Dar gelirli vatandaşımız yaşam mücadelesi veriyor. İş verenleri de mağdur etmeden, devlet desteğiyle beraber acilen asgari ücret düzenlemesine gidilmeli, asgari ücrete bir an önce zam yapılmalıdır. Bu konuda ve vatandaşın hayrına olan her adımı destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.