Karar yazarı Taşgetiren'den iktidara Perinçek ve Bahçeli üzerinden gönderme

Karar yazarı Taşgetiren'den iktidara Perinçek ve Bahçeli üzerinden gönderme

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren son yazısında ''AK Parti bile tabanını, Bahçeli-Perinçek söylemi istikametinde dönüştürmüş gözüküyor'' ifadelerine yer verdi

Geçmişte AK PARTİ'nin en büyük muhaliflerinden olan MHP ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek şimdilerde iktidarın en büyük destekçilerinden. Bu durum Karar gazetesi yazarlarından Ahmet Taşgetiren'in de dikkatini çekti.

Ahmet Taşgetiren yazısında ''Bugün iktidarla MHP ve Perinçek’in dili aynı noktada buluşmuş durumda'' ifadelerine yer vererek AK PARTİ tabanının da bu görüşe destek verdiğini öne sürdü.

Ahmet Taşgetiren'in yazısından ilgili bölüm şöyleydi..

Şu anda AK Parti liderliği ile taban arasında HDP konusunda bir kanaat birliği oluştuğu söylenebilir; “HDP kötü, Kandil’in devamı, onunla ilişkili herkes de terörle iş birliği halinde, Türkiye’nin düşmanı.”
Bu MHP’nin de söylemi.

Çözüm süreci döneminde AK Parti liderliği, tabanı, “ikna etme” gibi bir durumla karşı karşıya olduğunu görmüştü. Biz, Akil İnsanlar’ın “İç Anadolu” heyeti olarak bu noktada en çetin şartları biz yaşamıştık.
Çözüm süreci, “Türk – Kürt kardeşliği” üzerine kurulmuştu. “Analar ağlamasın”dı. “Türklerle Kürtler evlilikle, ticari ilişkilerle, binlerce yıl İslam içinde yol almakla” iç içe geçmişlerdi. Biz bunu anlattık. O dönemde iktidar da, MHP ve Perinçek’in partisi (o dönem İşçi Partisi) ile boğuşuyordu. Bize de alanda en büyük tepki bu iki yapıdan gelmişti.

Bugün iktidarla MHP ve Perinçek’in dili aynı noktada buluşmuş durumda. İlginç olan, AK Parti bile tabanını, Bahçeli -Perinçek söylemi istikametinde dönüştürmüş gözüküyor.

Ahmet Taşgetiren’in yazısı