Kılıçdaroğlu üçüncü ittifak meselesine yeşil ışık yaktı

Kılıçdaroğlu üçüncü ittifak meselesine yeşil ışık yaktı

Siyasette üçüncü ittifak tartışmaları sürerken Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV'de önemli açıklamalarda bulundu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu üçüncü ittifak açıklamasında bulunmuştu. Şimdilerde Millet İttifakında bulunan Saadet Partisi'nin ittifaktan ayrılması bekleniyor. Asıl mesele üçüncü ittifak hangi partilerle kurulacak o belli değil.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun açıklamalarına ilişkin Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez konuştu.

Karamollaoğlu, Karar Tv’de iki gün önce katıldığı programda şunları demişti: “Eski sistemde, ittifak eden partiler önce tek oymuş gibi ittifaklar arasında bölünüyor sonra milletvekilleri çıkıyor ve milletvekilleri kendi aralarında pay ediliyordu. Şimdi o avantaj kalktı. Yeni yollar aramak icabet eder. Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum. Seçim kanunuyla şartlar değişti. üçüncü ittifak olabilir.”

Saadet Partisi lideri dün, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek Twitter üzerinden şunları yazdı: “Üçüncü ittifak konusunda, dünkü yayında biz, ‘ittifak içinde ittifaklar’ olabilir kanaatini gündeme getirmiştik; öyle görülüyor ki, eksik kalmış veya yanlış anlaşılmış. Biz, dünkü konuşmamızda altılı masayla ilgili farklı bir fikir gündeme getirmedik.”

‘Parlamentoda çoğunluğu oluşturmak lazım’

Karar Tv’de Elif Çakır ve Taha Akyol’un sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu parlamentoda çoğunluğu elde etmenin önemli olduğunu söyledi. Partisinin başka partilerden isimleri listelerinden aday göstermeye açık olduğunu söyledi.

CHP lideri, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın cumhurbaşkanı adaylığı için ’20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak’ kriterine de değinerek, şunları dedi: “Bazı rahatsızlıkların oluştuğu bilgisi bize de geldi. Gültekin bey ikinci bir paylaşım yaptı, sorun çözüldü. Bir yanlış anlama var. Bir tweet ile düzeltiyor. Gültekin bey sadece benimle değil, diğer liderlerle de görüşecek.”

YENİDEN REFAH DA ÜÇÜNCÜ İTTİFAK İSTİYOR

Öte yandan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'da daha önce yaptığı bir açıklamada İyi Parti öncülüğünde üçüncü bir ittifak çağrısında bulunmuştu.