Meral Akşener'in koltuğu sallantı da! İyi Parti Akşener'i takmadı

Meral Akşener'in koltuğu sallantı da! İyi Parti Akşener'i takmadı

İyi Parti'de beklenmedik bir gelişme yaşandı. Meral Akşener'in talimatına uyan olmadı

İyi Parti'de kitap krizi yaşanıyor. Meral Akşener'in talimatının havada kaldığı öğrenildi. HDP'nin gizli ortağı olan CHP ile aynı masada yer alan İyi Parti'de beklenmedik bir kriz yaşandı. Bu durum Meral Akşener'in koltuğunun sallantıda olduğu iddialarının gündeme gelmesine yol açtı. Yenişafak gazetesinde yayınlanan bir haberde İyi Parti'de yaşanan krizin perde arkasına yer verildi.

Meral Akşener tarafından önerilen kitap neydi? Teşkilatlar Akşener'in önerdiği kitaptan neden uzak durdu? İşte yaşanan bomba gelişmenin perde arkası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İslamsız Türkçülük içeren “Medeni Bilgiler” ile ilgili seçim vaadi şimdiden havada kaldı.

Akşener, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti grup kürsüsünde söz konusu kitabı eline alarak “İktidarımızda okullarda okutacağız” demiş, bununla da yetinmeyerek parti teşkilatına dağıtılacağını söylemişti. Ancak, kitapta Peygamber Efendimize ve Osmanlı’ya ağır hakaret ve iftiraların varlığı hem kamuoyunda hem de İYİ Parti bünyesinde tepkilere neden oldu. Şu ana kadar kitabın dağıtımına ilişkin bir işarete rastlanmadı.

TEŞKİLATLAR UZAK DURDU


Bu gelişme genel merkezin Akşener’in seçim vaadinden çark ederek dağıtımdan vazgeçtiği şeklinde yorumlanırken Akşener’in ‘alacaksınız’ sözleriyle referans göstermesine rağmen kitaba İYİ Parti teşkilatları da ilgi göstermedi.


NUTUK’UN YANINDA OLACAKTI


Akşener, partililere ‘Medeni Bilgiler’ kitabını göstererek, “Eğer iktidar olursak bu kitabı okullarda okutacağız. Bu kitabı alacaksınız genç teşkilatlarımızın tümüne dağıtacaksınız. Bundan sonra hediyemiz Nutuk’un yanında budur” demişti.