Metaverse ve Metaverse coin nedir ?

Metaverse ve Metaverse coin nedir ?

Metaverse kavramı son zamanlarda sıklıklıkla karşımıza çıkıyor.Peki ya yeni dönemde daha sıklıkla duyacağımız metaverse nedir ? Metacoinler ne işe yarar ? İşte tüm detaylar...

Meta sözcüğü meta(öte) ve universe(evren) kelimelerinden türetilmiştir.Metaverse, özünde tüm sanal alemin cihazlar yoluyla birleştirilmiş ve fiziksel bir uğraşa ihtiyaç duyulmayacak algısal ve ortaklaşa bir evrendir.Bu evren insanlara farklı cihazlar arasında hareket etme olanağı tanıyacak.Sanal gerçeklik teknolojisi bu evrende en çok kullanılan teknolojilerden biri olacak.

METAVERSE TERİMİ NEREDEN ÇIKTI ?

Metaverse terimini ilk kez bilim-kurgu yazarı Neal Stephanson arttırılmış gerçeklik teknolojisini kullanan insanların oluşturduğu kocaman sanal ve yaygın bir dünya olarak tanımlamıştır.Metaverse evreninde insanları temsil eden avatarlar vardır.Bu evren bu avatarların katkılarıyla tıpkı gerçek evrende olduğu gibi sürekli olarak büyür, değişir ve gelişir.İnsanlar sanal gerçeklik ile bu evrende birbirleriyle etkileşime girebileceklerdir.

METAVERSE NEREDE VE NASIL KULLANILACAK ?

Metaverse, tahminlere göre 10 ile 15 yıl arasında hayata geçecek. Bu evren sanal bir evrendir.Bu evrende artırılmış ve sanal gerçeklik gözlükleri gibi teknojilerin kullanımı artacak.Bu evrende herkesin bir avatarı olacak ve bunları, arkasında bulunan kişi özelleştirebilecek.Metaverse ile insanlar sanal alemde fiziksel hareket olmadan turnuvalara, konserlere, daha önce keşfetmediği doğal harikalara gidebilecek; diğer insanlarla sanal alemde çalışmalar yapabilecek.

METAVERSE EVRENİNDE DOKUNMA HİSSİ DE HAKİM OLACAK !

Facebook çoktan metaverse evrenine uyum sağlamak için çalışmalara başladı. Facebook metaverse evreninde çevreye dokunduğumuzda sanki gerçekmiş hissi veren eldiven ile ilgili çalışmaları sürdürüyor.Yani metaverse sadece görme duyumuza değil,dokunma duyumuza da hitap edecek.

Metaverse evreninde bu eldiveni kullandığınızda elinize bir bıçak aldığınızda onun keskin tarafına dokunursanız gerçekten de keskinliğini hissedeceksiniz.Elinize bir zımpara aldığınızda onun pürüzlü dokusunu neredeyse gerçek bir hissiyat ile deneyimleyebileceksiniz.Titreşim ve basınç gibi duyumlar da deneyimlenebilecek.

Araştırmacı Sophie Kim beynimizin fiziksel bir varlık olmadan da sanal bir alemde kendi algılarımızla nesneleri hissedebileceğini, tepki oluşturabileceğini belirtiyor ve " Dokunsal duyuyu eğer diğer duyularla birleştirebilirsek beyini o nesnenin gerçekten var olduğuna ikna edebiliriz" diye de ekliyor.

MİCROSOFT, METAVERSE EVRENİNİ OFİS HAYATINA TAŞIMAYA HAZIRKANIYOR !

Microsoft metaverse evrenini kendi video konferans uygulamasında kullanmaya hazırlandığını duyurdu.Böylece çalışanlar, konferans katılımcıları konferanslara kendi avatarları ile katılabilecek ve bu avatar katılımcıların hareketlerine eksiksiz ve aynı bir biçimde diğer katılımcılara sağlayacak.

METAVERSE EVRENİNİN ÖGELERİ:

Metaspace nedir ?

Siber uzay değil yepyeni yeni bir dünya

Multiverse nedir ?

Metaverse tüm sosyal medya alemini, oyun dünyasını bir araya toplar.Tüm insanlık bu çoklu evrende farklı platformlardan da olsa bir araya gelir.Bu çoklu evrene multiverse denir.

Virtual Reality nedir ?

Sanal gerçeklik oyuncuları ve eğitim gören insanları bir araya getiren ve kulaklığa ihtiyaç duyulan bir teknolojidir.

METAVERSE COIN NE ANLAMA GELİR ?

Metaverse coinleri tıpkı kripto para dünyasındaki diğer çeşitli para birimleri gibi satın alınabilen para birimidir.