Muhalefetin seçim planı sızdı! Gizli seçim planları deşifre oldu

Muhalefetin seçim planı sızdı! Gizli seçim planları deşifre oldu

Muhalefetin olası seçimlerdeki planıyla ilgili bilgiler gelmeye başladı. Bakın iktidarla nasıl yarışacaklar

Cumhur ittifakı tarafından hazırlanan yeni seçim yasası muhalefette panik yarattı. CHP ile hareket eden Deva Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi büyük panik içerisinde. Bu partilerin CHP ile birlikte hareket etmeleri AK PARTİ'den kopanların bu partilere yönelmesine engel oluyor. Muhalefet bu durumu farklı bir yöntemle aşmayı planlıyor. Muhalefetin seçim planı deşifre oldu.

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre, Cumhur İttifakı'nın seçim yasası hamlesine karşılık vermek isteyen 6'lı masa da yeni bir seçim planı hazırladı.

Seçimlerde sağ seçmenin CHP listelerinden aday isimlere oy verme konusunda tereddüt yaşayabileceğine dikkat çekilirken, bu engeli aşmak izin yeni bir plan devreye alındı.

İttifak içinde ittifak


Bu kapsamda Cumhur İttifakı'nın yaptığı yasa değişikliklerini inceleyen altı partinin "karşı formül üzerinde yoğun bir çalışma yürüttüğü" belirtilirken "ittifak içinde ittifak" yaklaşımının da gündemde olduğu kaydediliyor.

İkinci bir liste hazırlanacak


Buna göre, 6'lı masada bulunan ve aynı zamanda Millet İttifakı içerisinde yer alması planlanan bazı partiler ayrı bir ittifak kurabilecek. Üçüncü ittifakın cumhurbaşkanı adayı olmayacak. Partilerin altısı birden tek ortak cumhurbaşkanı adayı belirleyecek ve seçimde bu aday desteklenecek.

Ancak üçüncü ittifak milletvekili seçimlerinde Millet İttifakı içerisinde kalan diğer partilerden ayrı bir liste oluşturacak ve yine tek bir parti listesinden seçime girecek. Bu yolla sağ seçmenin daha rahat oy verebileceği ikinci bir yapı elde edilecek.

Kaynak: Cumhuriyet