Mustafa Destici'ye göre CHP'de adaylığı hak eden tek isim

Mustafa Destici'ye göre CHP'de adaylığı hak eden tek isim

CHP Tabanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş aday olsun isterken Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına bir destekte BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi

Erdoğan karşısında aday olması durumunda seçimi kaybetmesine kesin gözüyle bakılan Kemal Kılıçdaroğlu'na Cumhur ittifakı cephesinden de destek geldi. Cumhur ittifakının küçük ortağı BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hak eden tek kişi olduğunu belirtti.

TV100 yayına konuk olan Mustafa Destici programda şu ifadeleri kullandı.

"Şöyle bir gerçek var. Ali Babacan ya da Davutoğlu'nun aday olması diye bir şey zaten kabulu mümkün değil. CHP açısından da İYİ Parti açısından da. Sayın Kılıçdaroğlu o 6'lı ittifakın en büyük partisi.

Adaylık konusunda CHP Genel Başkanı'nın aday olmasının ya da isminin geçmesinden daha doğal ne olabilir. CHP yöneticileri ve ittifak partilerin diğer sözcüleri bunu ifade edemiyor ama ne diyorlar.

'Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz. Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması lazım' diye bir şey söylüyor. Bu masayı kuran kim, bu ittifakı oluşturan kim? Bu işte gerçek emeğin sahibi Kemal Bey. Bana göre Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda en hak etmiş kişi kim derseniz. Ben Kemal Kılıçdaroğlu derim.'' ifadelerini kullandı.

MEHMET ALİ ŞAHİN'DE İSTEMİŞTİ

Öte yandan daha öncede eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'de Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğinin altını çizmişti.

Kaynak: HABER7.COM