Nevşin Mengü: Oğuzhan Uğur'un yayınına 'Jahrein' var diye katılmamış!

Nevşin Mengü: Oğuzhan Uğur'un yayınına 'Jahrein' var diye katılmamış!

Nevşin Mengü, youtuber Oğuzhan Uğur'un 'Sosyal Medya Yasası Özel' programına katılmaktan vazgeçmesinin nedenini paylaştı!

Gazeteci Nevşin Mengü, youtuber Oğuzhan Uğur'un sansür yasasını konuşmak için davet ettiği 'Sosyal Medya Yasası Özel' programına katılmaktan vazgeçmesinin nedeninin, 'Jahrein' olarak bilinen yayıncı Ahmet Sonuç'un konuklar arasında bulunması olduğunu açıkladı. Nevşin Mengü bunu açıklar açıklamaz büyük bir tartışmayı da başlatmış oldu.

Gazeteci Nevşin Mengü, kendi Youtube kanalında yaptığı programda Oğuzhan Uğur ile konuştuktan sonra program teklifini kabul ettiğini fakat tanıtımları gördüğünde vazgeçtiğini söyledi: "Oğuzhan Uğur sansür yasasını konuşmak için davet etti. Ben de güzel olur dedim. Sonra tanıtımda baktım Jahrein orada. O da bizim hatamız. Adamı biz ciddiye aldık, yayınlara aldık falan. Herkes hata yapabilir. Adam kaldıramadı bunu. Başka birtakım işlere girdi herhalde, bilmiyorum. Tanışmıyorum etmiyorum.

Herkes farklı fikirlere, keskin düşüncelere de sahip olabilir, bunları ifade etmekte de özgürdür... Ama bunlar zorbalar. Zorbalık yapıyorlar, bunda da özgürler. Benim hakkımda her şeyi yazabilirler, konuşabilirler. Ama aynı yerde, aynı platformda olmak istemem. Oturup ne konuşacağım yani. Karşı karşıya gelip de ciddiye alıp da bir şey konuşmam bu saatten sonra."

JAHREİN: NEVŞİN'İN KENDİSİ GERÇEK BİR ZORBADIR ASIL


Mengü'nün sözlerine yanıt veren Sonuç ise,

"Nevşin'in kendisi gerçek bir zorbadır asıl. Haftalarca beni karalayan tweetleri favlayıp rt'ledi. Ben sadece geçmişteki ırkçı tweetlerini paylaşıp ('Abi ülke Afganistan’a döndü yaaa' gibi) bu twitleri oldukça ırkçı bulduğumu söyledim. Üstelik kendisine sosyal medya dışı ulaşıp neden böyle yaptığını sordurttuğumda bir sorunu olmadığını söyleyip ertesi gün bana hayvan düşmanı diyen bir tweeti daha favladı. Bu dünyada Nevşin dahil kimse hayvan sevgimi sorgulayacak cürme sahip değil. Herkes haddini bilsin. Son olarak insanlar tarafından onaylanmam için Nevşin’in yayınına çıkmaya ihtiyacım olduğunu sanmıyorum. Dün kendisinin katılmadığı Açık Mikrofon programında izleyiciden aldığım desteği bölüm çıkınca kendisi dahil hepiniz göreceksiniz. Hayırlı akşamlar" dedi.