Osmanlı Salgın Zamanlarında bunu kullanıyordu! Omicron ve covid-19 için de faydası olduğu tespit edildi

Osmanlı Salgın Zamanlarında bunu kullanıyordu! Omicron ve covid-19 için de faydası olduğu tespit edildi

Osmanlı zamanında hekimler salgın zamanlarında vücut direncini arttırmak bentonit kullanılırdı. Salgın hastalıklarda bedenin kendi kuvvetlerinin kullanılması çok eskiden beri öncelikle başvurulan bir önlemdi.

Maden mühendisi Sıvı Bentonit Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Tecer, Salgın hastalıklar döneminde Osmanlı hekimlerinin ilk aldıkları önlem vücudun bentonit ile kuvvetlendirilmesi olduğuna değinerek, Breaking News Turkey için önemli açıklamalarda bulundu. Tecer, “Salgın hastalıklarda bedenin kendi kuvvetlerinin kullanılması çok eskiden beri öncelikle başvurulan bir önlemdi. Korunmada öncelik ‘tin-i mahtum’ dedikleri kil toprağıydı. Bugün bentonit kili denen ilaç olarak kullanılan beyaz kil salgın başlar başlamaz ilaç olarak kullanılmaya başlanıyordu. Bu killer hap şekline getirilerek satılırdı. Osmanlı hekimleri salgınlarda her gün ara verilmeden yarım kil tabletini içmeyi tavsiye ederlerdi.” dedi

img-9015.jpeg

Pandemi için Bentonit Kil'

Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs ile beraber takviye ürünlere yoğun ilgi gösterlmesinden sonra Osmanlı dönemimden günümüze uzanan bentonit kil ile alakalı önemli açıklamalarda bulunan Tecer, 'Bentonit çok yüksek negatif iyon özelliği taşıdığı için, içerisinde bulunan pozitif yüklü patojenlerin zararlı bakterileri ve tüm virüsler mıknatıs gibi çekerek vücuttan atma kabiliyeti çok yüksektir. Bu yüzden virüssel tedavilerde geniş olarak kullanılıyor. Tabii, bu biz söylemimizi ispat etmemiz için elimizde bir delil olması gerekir. Nanobit bentonit AIDS, kuş gribi ve gripte etkili olma ihtimalleri araştırıldığında bentonitin etkili olduğunu gösteriyor. Bentonit kilinin ve nanotik boyutunun küçük olduğunu biliyoruz. Bu kil yüzde 99,5 AIDS mikrobuna karşı direnç sağladığını ve vücut içerisindeki mikropları mıknatıs gibi dışarı atıyor ve dolayısı ile insanın hasta olmasını önlüyor. AIDS virüsünde içerisinde bulunan maddeler corona virüsüne çok benzediği için bu bentonit ondada etkili olabilir. Bu nedenle bentonitin corona virüsünde çok etkili olacağını düşünüyorum. Bentonit kili virüsleri sadece vücuttan attığı için değil aynı zamanda toksin, ağır metal, radyasyon, bakteri ve enfeksiyona karşı da çok etkili olduğunu görmekteyiz. Yani bentonit içen insanlarımızda duyarlılık, dirençlilik çok fazla artar” dedi.

img-6297.jpeg

'Tecer, “Bentonit Kil’e Hak ettiği değeri vermeliyiz'

Bentonit Kil tüm dünyada özellikle Amerika’da tedavi edici ve bağışıklığı güçlendirici yönüyle ön planda olduğunu ve Türkiye’de de bu yönünü ön plana çıkarmak için çalışmalar yaptığınıda değinen Hamit Tecer, 'Dünyada bentoniti sağlık alanında kullanan 30'dan fazla marka var. Ülkemizde de bentonit kilini içilebilir hale getirip kullanan tek medikildir. Aynı zamanda bentonit kilinin ihracatını da yapmaktayız. Dünya bentonit rezervinin yüzde 20’si Ünye-Fatsa bölgesinde bulunmaktadır. Hammadde olarak 30’dan fazla ülkeye gönderim sağlamaktayız. Ayrıca gıda bentoniti de Amerika'ya göndermek için FDA onaylı bir sertikamız da bulunmaktadır” dedi.

img-9017.jpeg

Bentonit Kilinin Cilde Faydaları

Cildimiz her zaman mükemmel görünmeyebilir. Tükettiğimiz gıdalar ve çevresel koşulların da etkisi ile cildimiz de yağlanma, akne, siyah nokta ve sivilcelenme gibi olumsuzluklarla sık sık karşılaşırız. Bu olumsuzluklardan kurtulmanın bir yolu da bentonit kilini tercih etmektir.

Bentonit kili arındırıcı özelliği sayesinde bu problemleri çözmek için en sağlıklı ve en önemli kullanılacaklar arasındadır. Bentonit kilinin sabun krem gibi çeşitleri olsa da cildimiz için en çok bentonit killi maske kullanmayı tercih ederiz. Bentonit killi maskeler doğal peeling ve mineral açısından zenginliği özelliği ile cildi arındırır, gözenekleri temizler ve içerdiği yararlı mineralleri cilde bırakır. Böylece ciltte detoks etkisi oluşturarak aydınlatıcı ve yumuşak bir görünüm olmasına yardımcı olur.

bentonit-kili.jpg

Peki bentonit kilinin ağız sağlığı için yararlarını biliyor muydunuz?

Bentonit Kilinin Ağız Sağlığı İçin Faydaları

Bentonit killi diş macunu içeriğinde ki bentonit kili ile ağız içini arındırırken aynı zamanda dişleri beyazlatmada etkilidir. İçerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmaması özelliği ile çocuklarında tercih edebileceği oldukça güvenilir diş macunudur.

Hepimiz için çok değerli olan evcil hayvanlarımızın bakımını da unutmamak gerekir. Bentonit kilini evcil hayvanlarımızın bakımı için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ne demiştik yararları saymakla bitmez. :)

Bentonit Kili Nasıl Kullanılır?

Özelliklerine ve yararlarına baktığımız da bentonit bizler için önemli paya sahip. O halde bentonit kil nasıl kullanılmalıdır?

Kil doğal yapısı gereği topraklanmaya müsaittir. Bundan dolayı bentonit kil kullanımında aktif olması için bir miktar su veya gül suyu tercih edilmelidir. Daha çok maskelerde tercih ettiğimiz bentonit kiline su veya gül suyu ekledikten sonra daha aktif olması için karışımı 15-20 dakika beklettikten sonra cildimize uygulamalıyız. Ayrıca en önemli özelliği olan negatif elektrik yükünü kaybetmemesi için plastik, cam veya tahta kaplarda muhafaza etmeye özen göstermeliyiz.

Sizlerde bentonit kil ürünlerinden yararlanmak istiyorsanız sitemizdeki ürünlere göz gezdirmeye ne dersiniz?