Özlem Gürses ve Emin Çapa'nın Halk TV'den kovulmasıyla ilgili çarpıcı iddia

Özlem Gürses ve Emin Çapa'nın Halk TV'den kovulmasıyla ilgili çarpıcı iddia

Emin Çapa ve Özlem Gürses, Halk TV yönetimi tarafından kovuldular. Bu kararla ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

Uzun süredir Halk TV'nin ünlü ekran yüzlerinden olan Özlem Gürses ve Emin Çapa artık bu kanalda yer almayacaklar. Cuma günü kovulduklarına dair haberler sosyal medyada dolaşıma girmişti.

İddiayı ilk atan yer Oda TV editörleriydi. Oda TV tarafından yapılan habere herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

ÖZLEM GÜRSES'İN İLK YORUMU

Özlem Gürses söz konusu iddialara ilişkin kısa bir açıklama yapmış ve kendisine bir tebligat ulaşmadığını belirmişti.

HALK TV DOĞRULADI

Halk TV ise bugün iddiaları doğrulayarak Emin Çapa ve Özlem Gürses'in işine son verdiğini duyurdu. Bu karar sosyal medyada Halk TV seyircileri tarafından tepkiyle karşılandı.

ASIL MESELE YOUTUBE DEĞİL

Özlem Gürses ve Emin Çapa'nın işine son verilmesiyle ilgili Halk TV yönetimi, youtube yayınlarını gerekçe gösterdi. Paralel yayın iddiasında bulunan kanal yönetimi bu yayınlar nedeniyle iki ismin gönderildiğini öne sürdü. Emin Çapa ise asıl meselenin youtube olmadığını belirterek söz konusu youtube kanalında güncel olarak yayın yapmadığını belirtti.

Genç Kuşak gazetecilerinden Sadık Şimşek kişisel youtube kanalında bu konuyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Şimşek'e göre Özlem Gürses'in Halk TV tarafından gönderilmesinin nedeni Kılıçdaroğlu'na destek vermemesi.

Özlem Gürses geçtiğimiz haftalarda Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu aday olmayacaksa herkesin Meral Akşener'i konuştuğunu ve Akşener'in adaylığının daha da öne çıktığını açıklamıştı. Bu açıklamaların rahatsızlık yarattığı öne sürülüyor. Şimşek'e göre Özlem Gürses'te Eren Erdem gibi veya Hakan Aygün gibi sürekli Kılıçdaroğlu destekçiliği yapsaydı işine son verilmezdi.

O yayını aşağıdan izleyebilirsiniz.