Saygı Öztürk'e göre Meral Akşener'in özür dilemesi anlamlıydı

Saygı Öztürk'e göre Meral Akşener'in özür dilemesi anlamlıydı

Sözcü yazarlarından Saygı Öztürk son yazısında, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Aleviler ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür dilemesini değerlendirdi.

İyi Parti Ankara Milletvekili yapmış olduğu bir açıklamada tartışma yaratacak ifadelere yer vermişti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi olmasının sorun olabileceğini öne sürmüş ve Cumhurbaşkanı adaylığını doğru bulmamıştı. O sözler büyük bir tartışma başlatırken İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise anında 'Aleviler ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan'' özür dilemişti.

Sözcü yazarlarından Saygı Öztürk bu konuyu köşesine taşıdı ve şu satırlara imza attı.

Mezhep ayrımcılığının ülkemizde nice canlara mal olduğu sanki bilinmezmiş gibi, bu konu hem de topluma örnek olması gereken unvanlı kişiler tarafından gündeme getiriliyor. Bu tutum ve söylemler ülkemizin imajını da olumsuz


yönde etkiliyor. Açıkçası, seçimde biraz daha fazla oy alabilmek için cehalete yatırım yapılıyor ve bunları yapanlar da alkışlanıyor.


Br siyasetçinin, “Halkın eğitim seviyesi ne kadar düşük olursa, oyumuz o kadar fazla olur” dediğini de çoğumuz anımsarız. Cehalet yaymak için smler, semboller kullanılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı gündeme geldiğinde, İYİ Part Milletvekilinin yaptığı açıklama, yalnız CHP’llerde değil, İYİ Parti de de büyük üzüntü yarattı. Neyse ki Genel Başkan Meral Akşener, sıcağı sıcağına partisi adına özür diledi ve Mllet İttifakı içinde dalgalanmayı da önledi.

Saygı Öztürk’ün yazısı