Soylu hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı! Ankara'nın konuştuğu gelişme

Soylu hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı! Ankara'nın konuştuğu gelişme

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, hakkında sık sık “istifa etti” söylentisi çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. İddialara henüz AKP'den ses yok

Barış Pehlivan köşesinde söz konusu iddiayı şöyle aktardı:

İddia o ki Bakan Soylu ‘İstifa ediyorum’ demiş; Cumhurbaşkanı Erdoğan cevap bile vermemiş ama iş orada kalmamış. Geçen hafta pazartesi gecesi, kabinenin ardından, Soylu özel bir uçakla İstanbul’a inme hazırlığı yapmış. Uçak indiğinde onu karşılayacak taraftarları da hatta bazı gazeteciler de hazırlanmış. Soylu istifasını kamuoyuna duyuracak, bir de manifesto niteliğinde konuşma yapacakmış. Ancak o gece Bakan Soylu’nun telefonunu kritik bir isim aramış. Elbette kendi adına değil, Erdoğan adına.

Güvenlik bürokrasisinin bu önemli ismi, Soylu’ya ‘Orada dur’ demiş. Hem de sert bir şekilde. Hep çok şey bildiğini söyleyen Soylu’ya onun hakkında bildiklerini anlatmış.

Bana garip geldi fakat telefondaki ses Çalışma Bakanlığı dönemini işaret etmiş... Telefonu kapatınca muhasebe yapan Soylu’nun uçağı önce sabaha ertelenmiş. Sonra da iptal olmuş. Erdoğan, bu yolla, ‘Sen istifa edemezsin, gerektiği zaman ben seni alırım’ demiş.”

“Soylu’nun teşkilat tarafından da üsttekiler tarafından da pek sevilmediği herkesin malumu” diyen Pehlivan, söz konusu iddiayla ilgili “bire beş katılma” ihtimaline dikkati çekti. Pehlivan, konuştuğu AKP’nin ünlü ekran yüzlerinden bir ismin de kendisine, “Seçim öncesi Soylu’nun görevden alınacağını düşünmüyorum. Parti içindeki sevmeyenleri böylesi iddialarla onu öfkelendirerek yanlış tepki vermeye itiyor” dediğini aktardı.

Kaynak: Cumhuriyet gazetesi - Barış Pehlivan