Vatandaşlar Tarafında Beklenen Müjde Sonunda Geldi! 2. El Araçların Fiyatları Düşecek…

Vatandaşlar Tarafında Beklenen Müjde Sonunda Geldi! 2. El Araçların Fiyatları Düşecek…

Pandemi süreci ile beraber vatandaşlar da yoğun bir şekilde haklı olarak virüsü kapma korkusu başladı . Haklı endişeleri ile vatandaşlar toplu ulaşım araçlarına binmek istememektedir.

Pandemi süreci ile beraber vatandaşlar da yoğun bir şekilde haklı olarak virüsü kapma korkusu başladı . Haklı endişeleri ile vatandaşlar toplu ulaşım araçlarına binmek istememektedir. Bu nedenle de artık çoğu vatandaş kendi arabasını almayı planlıyor. Bunun da sebep olması ve diğer birçok etkenle birlikte araç fiyatlarında da rekor seviyede bir artış gözleniyor.

Özellikle de kamu bankalarının yönlendirilmesi ile Haziran ayında itibaren başlatılmış olan 0.49 faiz ile taşıt kredi kampanyası döneminde, araç satış ve alış rekor seviyeye ulaşmıştı. Yaşanan yükselişlerin sonucunda vatandaş zam şokunu atlatamamış, büyük bir sarsıntı geçirmişti. Süreç ile ilgili sürekli bir şekilde fiyatlar düşecek ümidi ile beklemede kalan vatandaşlar bu noktada atılacak olan adımı merakla beklemeye başladılar.

Pandemi süreci boyunca zamlanan araç fiyatlarından dolayı hem ilk dönem boyunca araba almayanlar bunun yanı sıra hem de yükselen fiyatları değerlendirmek için arabasını hemen satmış olan vatandaşlar, bu dönem boyunca bir anda patlamış olan araba fiyatları maalesef ki vatandaşlara büyük bir mağduriyet yaşatmıştı. Önce sıfır araç fiyatlarında yaşanan patlama sonrasından da ikinci el araba fiyatlarına yapılmış olan zam yağmuru bazı modeller üzerinden ikinci el araç fiyatları resmen sıfır olan araç fiyatını bile geçmişti.

2.EL ARAÇ FİYATLARI FİYATLARIN NE DÜŞECEK ?

Herkesin yanıt aradığı bu soruya yönelik Motorlu Araç Satıcılarının Federasyonunun Genel Başkanı olan Aydın Erkoç, sonunda cevap verdi. Erkoç konuşmasında şu cümleleri dile getirdi “ 2019 yılının nisan ayında toplam 468 bin 217 adet olarak gerçekleştirilmiş olan ikinci el araç satışı ve alımı, bu senenin aynı ay üzerinde yüzde 50,46 düşüşe geçerek, tam 231 bin 977 olarak kayıta geçti.

Mayıs ayında gözlemlendiği üzere geçen seneye yönelik yüzde 26,36 düşüş yaşamıştı. Bunun yanı sıra haziran ayı boyunca kamu bankaların üzerinden açıklanmış olan kredi destek paketleri ile hem sıfır araç satışları üzerinden hem de ikinci el piyasası üzerinden ciddi bir şekilde hareketlilik söz konusu oldu. 2019 yılı itibari ile haziran ayı boyunca 399 bin 916 adet olan satışlar, yüzde 93 artış ile 773 bin 260 olarak gerçekleşmiş durumda ” diyerek yaşanmış olan yoğun talebi resmen gözler önüne sermiş bulundu.

2020 yıl sonlarına doğru sıfır araçlar üzerine banttan indikten sonra bayilere gelinmesi üzerine beraber sıfır araç arzı doğrultusunda yaşanmış olan yükseliş ile birlikte arz talep dengesi sağlanacağını belirtilmiş Erkoç “Sıfır araç satışlarının üzere yaptığı açıklamada satışların artması dolayısıyla birlikte ikinci el olan araç sektöründe de belli bir hareketlenme yaşanacak. Fiyatlar üzerinde belli bir düşüş yaşanması ümit edilmektedir.

Pandemi nedeniyle ekonomi üzerinde yaşanmış olan zorluklara rağmen ikinci el olan otomobil sektörü üzerinde yıl boyunca bir çok talep gördü. İkinci el sektörü üzerinden bu yıl boyunca 8 milyonun üzerinde bir satış ile karşı karşıya kalabiliriz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. En yakın fiyat indiriminin 2020 yılının sonunu işaret ettiğini dile getirdi.