Whatsapp grupları için tartışma yaratacak yeni özellik

Whatsapp grupları için tartışma yaratacak yeni özellik

Whatsapp yönetimi tarafından özellikle gruplar için tartışma yaratacak bir özellik geliyor. Whatsapp artık grup yöneticilerine bir özellik daha veriyor

Whatsapp hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Hızlı iletişim kurmak amacıyla Whatsapp kullananların sayısı oldukça fazla. Akıllı cep telefonuna sahip olan kişilerin yüzde 90'ından fazlasında bu uygulama var.

Whatsapp uygulamasında en dikkat çeken özelliklerden biri de gruplar. Whatsapp gruplarıyla ilgili çok şaşırtıcı bir değişiklik daha yapılacak. Whatsapp uygulaması üzerindeki yeni özelliğin büyük tartışmalara yol açması bekleniyor. Whatsapp grup yöneticilerine bir yetki daha vermeye hazırlanıyor. Bu durumun kaosa yol açmasına neden olması bekleniyor.

Helin Pastacı, Whatsapp tarafından alınan son kararı derleyen bir haber yayınladı.

ShiftDelete'den alınan bilgilere göre; WABetaInfo duyurdu. WhatsApp grup yöneticilerinin diğer üyelerin mesajları dahil olmak üzere herkes için mesaj silebilecek. Bu özellik sayesinde yöneticilerin grup içerisindeki düzeni ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmesine olanak sağlanacak. Şu anlık test aşamasında olan bu özelliğin bu amaçla değil de keyfi olarak silinecek herhangi bir mesajın grup üyeleri arasında tartışmaya neden olacağı da tahmin edildi.

Anlık haberleşme uygulaması, yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için bir mesajı iletme sayısını sınırlandırmıştı. WhatsApp grupları içinde yöneticiler tarafında silinen mesajların farklı bir şekilde belli olması bekleniyor. Şu anda test aşamasında olan fonksiyonun kararlı sürüme ne zaman geleceği işe şimdilik belirsiz durumda.

GERİ ADIM ATILABİLİR

Öte yandan bazı teknoloji sitelerinde yer alan bilgilere göre WhatsApp tepki çeken bu kararından geri adım atabilir. Şimdilik kesin diye bir şey yok. WhatsApp tarafından sunulan bu özellik sadece test aşamasında.

Kaynak: ShiftDelete