WhatsApp hesabınız silinebilir! 2 gün sonra WhatsApp bu telefonlarda çalışmayacak

WhatsApp hesabınız silinebilir! 2 gün sonra WhatsApp bu telefonlarda çalışmayacak

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yine bir güncelleme yapacak . Yayınlanacak bu güncellemeyle birlikte WhatsApp bazı cep telefonlarında çalışmayacak.

Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp tekelleşmenin bir parçası olarak peş peşe yeni adımlar atmaya devam ediyor.

WhatsApp kullanıma sunulduğu günden itibaren oldukça gelişti. WhatsApp uygulaması üzerinde bir çok yenilik peş peşe kullanıma sunuldu.

HER GÜNCELLEME ESKİ TELEFON SAHİPLERİNİ ÜZDÜ

WhatsApp yaptığı her güncellemeyle eski model cep telefonu olan kullanıcıları üzdü. Çünkü yeni özellikler bu telefonlarda çalışmayacağı için WhatsApp uygulaması da verdiği desteği sonlandırma kararı aldı.

Şimdiye kadar yüzlerce cep telefonu modeline destek veren WhatsApp peş peşe aldığı kararla bazı telefonlara vermiş olduğu desteği durdurmaya başladı.

31 Mart 2022 itibariyle WhatsApp uygulaması bazı cep telefonlarında çalışmayacak.

Haber Global tarafından paylaşılan haberde; WhatsApp uygulamasının artık çalışmayacağı cep telefonu modelleri belli oldu.

Android 4.1'in altındaki Android sürümünü kullanan cihazlar.

iOS 10'un altındaki iOS sürümünü kullananan cihazlar.

KaiOS 2.5'un altındaki KaiOS sürümünü kullanan cihazlar.

Buna göre artık WhatsApp'ı desteklemeyecek telefonlar şunlar:

LG

LG Optimus F7, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5 II, Optimus L5 II Dual, Optimus L3 II, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus Prime F6, LG Enact, Optimus L4 II Dual, Optimus Prime F3, Optimus L4 II , Optimus L2 II ve Optimus F3Q

Motorola

Motorola Droid Razr

Xiaomi

Xiaomi HongMi, Mi2a, Mi2s, Redmi Not 4G ve HongMi 1s

Huawei

Huawei Ascend D, Quad XL, Ascend D1, Quad XL ve Ascend P1 S

Samsung

Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2 ve Galaxy Core

NE YAPMAK GEREKİYOR?

WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyenlerin yeni bir cep telefonu satın almaları gerekecek. Ya da artık bu cep telefonlarında WhatsApp uygulamasını kullanmak mümkün olmayacağından uygulamayı tamamen silmek gerekecek. WhatsApp uygulamasını kullanamayacak çok sayıda cep telefonu kullanıcısının rakip uygulamalara yönelmesi bekleniyor.

Küresel ekonomik krizin devam ettiği bir ortamda WhatsApp tarafından alınan bu kararın en çokta WhatsApp firmasını etkilemesi bekleniyor. Çünkü yüzlerce kişinin yeni cep telefonu satın almak yerine WhatsApp alternatifi uygulamaları kullanmaya başlaması bekleniyor.