WhatsApp sonunda herkesin şikayet ettiği o özelliği de değiştiriyor

WhatsApp sonunda herkesin şikayet ettiği o özelliği de değiştiriyor

Mobil uygulama devi WhatsApp uzun bir süredir herkesin şikayet ettiği özellikle ilgili sonunda değişiklik kararı aldı. İşte sevindiren WhatsApp yeniliği

WhatsApp zaman zaman eleştiri konusu oluyor. Ancak WhatsApp bu eleştirileri dikkate alıyor. Yani görmezden gelmiyor. Facebook tarafından da satın alınan WhatsApp son günlerde rakiplerinin gerisinde kalmaya başladı.

Kullanıcı kaybetmek istemeyen WhatsApp ise peş peşe yenilikleriyle dikkat çekiyor. Dünya genelinde 1,6 milyar kullanıcıyla zirvede olan mobil uygulama devi şimdilerde yeni özelliğini devreye sokmaya hazırlanıyor.

Bilindiği gibi Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta mesajlar uçtan uca şifreleme yöntemiyle bugüne akdar korunuyordu. Ancak bu durum yedekleme için geçerli değildi.

Eleştirileri dikkate alan Şirket bazı kullanıcılar tarafından güvenlik açığı olarakta değerlendirilen bu uygulamada değişikliğe gitme kararı aldı..

WhatsApp'ı 2014 yılında satın alan ve Whatsapp'ın sahibi konumundaki Facebook tarafından yapılan duyuruya göre perşembe gününden itibaren bazı kullanıcılar yeni yedekleme özelliğine erişebilecekler.

Yani başka bir deyişle Google Drive'a ya da Apple iCloud'a yedeklenen görüşmeler de artık uçtan uca şifrelenme imkanına sahio olacak. Şirket tarafından yapılan bu yeni Güncelleme zaman içerisinde tüm kullanıcılar için açılacak.

Öte yandan WABetaInfo sitesinde yer alan bir diğer habere göre ise, 'gizlilik' ayarlarında da WhatsApp yeni bir düzenlemeye gitme kararı aldı.

Ve WhatsApp, Android ve iOS'te beta olarak dikkat çeken yeni bir özelliği kullanıma sundu.

Bu son Güncellemeyle birlikte WhatsApp kullanıcılar; 'son görülme' özelliğini 4 farklı şekilde artık kullanabilecek.

Yapılan değişiklikle Herkes', 'Kişilerim' ve 'Kimse' dışında 'Kişilerim hariç' seçeneği de kullanıcılara artık sunulabilecek..

Yeni özellik sayesinde Bu 'kara liste'ye eklediğiniz kişiler, son görülme saat ve tarihinizi artık göremeyecekler..

Öte yandan şimdilik test aşamasında olan Henüz bu özelliklerin tüm kullanıcılar için ne zaman devreye gireceği hakkında da net bir bilgi bulunmuyor.

Bir başka önemli bilgiye göre ise Yeni bir cihazın kurulumunu yaptığınızda, sohbetlerinizi eski cihazınızdan yeni cihazınıza güvenli bir şekilde aktarma seçeneğine de artık sahip olacaksınız.

Yapacağınız Bu işlem içinde USB-C - Lightning kablosu gerekli olacaktır.. Whatsapp'ın 2021 bitmeden peş peşe başka yeni özellikleri de devreye sokacağı tahmin ediliyor. Telegram gibi rakiplerinin gerisinde kalmak istemeyen whatsapp eleştiriler doğrultusunda yeni özellikleri peş peşe kullanıma sunarak rakiplerini alt etmeye çalışıyor..