WhatsApp'ta beklenen yenilik için adım atıldı! İOS'dan sonra şimdi de Android'de

WhatsApp'ta beklenen yenilik için adım atıldı! İOS'dan sonra şimdi de Android'de

WhatsApp'ta peş peşe yenilikler gelmeye devam ediyor. Son özellik WhatsApp kamera ön yüzüyle ilgili oldu. Bu özellik şimdilik sadece İOS'da vardı. Artık Android cep telefonu kullananlarda yararlanabilecek

WhatsApp peş peşe yenilikleriyle dikkat çekiyor. Rakiplerinin yükselişi karşısında panikleyen WhatsApp peş peşe yeniliklerle kullanıcılarını elinde tutmayı amaçlıyor.

Her geçen gün yeni rakipleri ortaya çıkan WhatsApp sektördeki zirve liderliğini ise bırakmıyor. Bu durumun en azından bir kaç yıl daha devam etmesini isteyen WhatsApp yönetimi kullanıcıların taleplerine kulak vererek yenilikler yapıyor.

Özellikle 2021 yılı içerisinde WhatsApp platformunda çok sayıda yenilik yapılmıştı. 2022 yılının 4.ayına girdiğimiz şu günlerde WhatsApp bazı yenilikleri daha peş peşe devreye koymaya başladı.

Son yenilik ise WhatsApp kullanıcıları tarafından tam not alacak türden oldu. Daha önce Android telefonlarda yer almayan WhatsApp'ın yeni özelliği an itibariyle artık Android telefon kullananların da kullanımına açılmış durumda. WhatsApp tarafından sağlanan bu yeniliğin özellikle uygulamayı görüntülü konuşma amacıyla kullananların işini kolaylaştıracak türden olduğu görülüyor.

ShiftDelete'de yer alan habere göre WhatsApp, kamera görünümündeki yeniliği Android'e getiriyor.

Platform, özellikle yeni güncellemeleri her zaman herkese aynı anda sunmuyor. Bu nedenle iOS cihazlarının aylardır sahip olduğu yeni WhatsApp kamera arayüzü, şimdi Android kullanıcılarına sundu.

KAMERA ARAYÜZÜNDEKİ BUTONLAR KÜÇÜLECEK

WABetaInfo, bazı kullanıcıların Android için en son WhatsApp beta sürümünün güncellemesinde güncellenen bir kamera arayüzü gördüğünü paylaştı. Kamera ekranındaki değişiklik, tasarım olarak daha küçük butonlara sahip. Aynı zamanda iOS'ta kullanıcıların şikayetine neden olan ve kaldırılan kamera medya çubuğu tekrardan arayüzde yer aldı.

Kamera arayüzünün yanı sıra medya seçici tarafından da yenilikler olacağı düşüncesi yer alıyor. Yeni medya seçici, kullanıcıların bir fotoğraf çektikten sonra birden çok medyayı göndermesini iyileştirmeyi amaçlıyor.

WhatsApp, kullanıcıların paylaşmak istedikleri medyayı bulmasını kolaylaştırmak için iki yeni sekme gösterecek. Bunlar, ' son kullanılanlar sekmesi' ve 'galeri sekmesi' oluyor. Son kullanılanlar sekmesi, galerideki tüm son fotoğrafları, videoları ve GIF'leri gösteriyor. Galeri sekmesi ise, kullanıcının galerisindeki diğer tüm fotoğrafları, videoları ve GIF'eri gösteriyor.

Kamera arayüzü şimdilik, Beta test kullanıcıları tarafından kullanılıyor. Yeni özellikler konusunda yavaş olan WhatsApp, olumlu dönüşler aldığı takdirde yeni görünümü kullanıcılara sunacak. Yeni kamera görüntüsüne ek olarak, artırılmış 2GB dosya paylaşım kapasitesi de sizlere eşlik edecek.

HAZİRAN'DA YENİ ÖZELLİKLER GELECEK

Öte yandan mobil uygulama devi WhatsApp'ın Haziran ayında da bazı yenilikleri daha devreye alması bekleniyor. Kullanıcılar tarafından merak edilen bu özellikler arasında en merak edileni ise WhatsApp üzerinden para alıp para gönderme özelliği. Bazı ülkelerde test denemeleri yapan WhatsApp'ın bu yaz ortasında çok sayıda ülkede de bu özelliği devreye alacağı konuşuluyor.