WhatsApp'tan çarpıcı yenilik artık Telegram'a mesaj gönderilebilecek

WhatsApp'tan çarpıcı yenilik artık Telegram'a mesaj gönderilebilecek

WhatsApp, iMessage, Telegram, Signal gibi anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden artık mesaj göndermek kolaylaşıyor. Avrupa birliği tarafından alınan karar gereğince artık WhatsApp'tan Telegram'a mesaj gönderebilmek mümkün olacak.

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte bir çok yenilikte beraberinde geldi. Örneğin WhatsApp ve Telegram gibi uygulamalar sayesinde mesajlaşabilmek, görüntülü konuşabilmek hatta ve hatta dosya gönderebilmek mümkün oldu. Bazı kullanıcılar telegram kullanırken bazı kullanıcılar ise WhatsApp kullanıyor. Bir arkadaşınızın diyelim telegramı var ve sizin whatsapp.. Mesaj gönderebilmeniz birbirinize imkansız. Her ikinizde de aynı uygulamanın olması gerekiyor.

Son düzenlemelere göre artık bu durum değişecek görünüyor.

Şimdiye dek WhatsApp ve Telegram birbirine rakip olarak biliniyordu. WhatsApp ve Telegram arasında mesaj gönderebilmek ise mümkün değildi.

Ancak son düzenlemelerle artık WhatsApp ve Telegram arasında mesaj gönderebilmek mümkün olacak.

AVRUPA BİRLİĞİ İSTEDİ

Avrupa Birliği tekelleşme politikalarına karşı çıkmak adına çalışmalar başlattı. Alınan karar gereği artık uygulamalar rakipleriyle uyumlu çalışmak zorunda kalacaklar.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

TV100'ün haberine göre; iMessage, Facebook Messenger, WhatsApp gibi çok sayıda kullanıcıya sahip anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden daha az sayıda kullanıcıya sahip diğer uygulamalara mesaj gönderilebilecek.

NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öte yandan Avrupa Birliği tarafından alınan bu karar gereğince çok yakın bir süre sonra WhatsApp ve Telegram arasında mesaj gönderebilmek olabilecek.