Yılmaz Özdil kesin kazanır diyerek gönlündeki adayı açıkladı

Yılmaz Özdil kesin kazanır diyerek gönlündeki adayı açıkladı

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'den tartışma yaratacak aday yazısı..

CHP ve İyi Parti tarafından aday gösterilecek Cumhurbaşkanı adayı büyük merak konusu olurken Yılmaz Özdil yazdığı yazısında aday önerisinde bulundu. Gönlündeki adayı açıklayan Yılmaz Özdil bu ironi yazısıyla sosyal medyada gündem olmayı başardı.

İHALE ZENGİNİ İŞ ADAMINI ADAY GÖSTERİN

İktidara yakınlığıyla bilinen Cengiz Holdingin patronu Mehmet Cengiz'in Cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini dile getiren Yılmaz Özdil, ironik bir şekilde ele aldığı yazısında şunları ifade etti.

"Valla sizi bilmem, benim gönlümden geçen cumhurbaşkanı adayı belli. Vaatlerini gerçekleştirme konusunda liyakat sahibi. Particilik yapmıyor. İttifak ayırmıyor. Milleti komple kucaklıyor. Köprüsünden geçmeyen CHP'liyi de kucaklıyor, havalimanına uçmayan AKP'liyi de kucaklıyor, otoyolunu görmeyen HDP'liyi de kucaklıyor, yukarda Allah var, etnik kökenmiş, mezhepmiş filan, kimseyi ötekileştirmiyor, toplumsal eşitlik konusunda çok hassas davranıyor, daha bismillah sözleşmesini imzalarken memlekette kucaklamadık bir kişi bile bırakmayacağını “garanti” ediyor."

'Madenine itiraz ediyorsun, polis gelip biber gazı sıkıyor. Devletin güvenlik güçleri zaten emrine amade' diyen Özdil "biz vatandaşlar açısından değişen bir durum olmaz ama, devletin tüzel kişiliği açısından daha şık olmaz mı?" diye de sordu.

Yılmaz Özdil, Sözcü gazetesindeki köşesinde Mehmet Cengiz'in almış olduğu ihalelerden örnekler paylaşmayı da ihmal etmedi.

Yılmaz Özdil'in yazısı için Sözcü'yü ziyaret edebilirsiniz