Akne Oluşumunu Engellemek İçin Yapılacaklar!

Akne Oluşumunu Engellemek İçin Yapılacaklar!

Her insan pürüzsüz, parlak bir cilde sahip olmak ister, fakat düzensiz beslenme, kirli hava koşulları, stres, kan dolaşımı rahatsızlıkları metabolizmada yavaşlama yeterince temizlenmemiş bir cilt, yanlış yapılan cilt bakımları veya cilde uygun olmayan cil

Her insan pürüzsüz, parlak bir cilde sahip olmak ister, fakat düzensiz beslenme, kirli hava koşulları, stres, kan dolaşımı rahatsızlıkları metabolizmada yavaşlama yeterince temizlenmemiş bir cilt, yanlış yapılan cilt bakımları veya cilde uygun olmayan cilt bakım ürünleri hatta uykusuzluk bile ciltte sivilce oluşmasına neden olur.

5ed0c2030f254429ec8c722b.jpg

Cildin dış katmanını sebum yani bir yağ tabakası oluşturmaktadır. Aslında bu sebum cilt için faydalıdır cildin parlamasını sağlar ve kırışmasını önler, fakat bu yağlanma fazla olduğu takdirde gözeneklerin genişlemesini ve ciltte sivilce oluşumuna neden olur. Sivilce oluşumunu engellemek için yapılması gerekenler:

1.Cilt temizliği: En önemli olan madde cilt temizliğidir bu nedenle cildin yağ dengesini düzenleyen, akne karşıtı, cilde uygun yüz temizleyici veya uygun sabunu bulup kullanılması gerekir. Cilt temizliği sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa yapılması uygundur. Gece cildin yağ seviyesi artar bu nedenle uyandıktan sonra cilt mutlaka uygun temizleyiciyle arındırılmalıdır. Gün sonunda ise ciltteki toz, kir, yağ ve makyaj kalıntılarını temizleyip uyumak gerekir.

2.Tonik: Tonik cildin sıkılaşmasını sağlar. Bu nedenle cildi temizledikten sonra cilde uygun tonik kullanılmalıdır. Cildin yağ seviyesini düzenleyen doğal bir tonik ise elma sirkesidir. Elma sirkesi içme suyu ile seyreltilip (sade kullanıldığında cildi tahriş edebilir.) yani suyla karıştırıp bir pamuk yardımı ile yüze tonik yapılabilir. Gece uyumadan önce kullanılmalıdır gün içinde cilde elma sirkesi uygulandıktan sonra güneş ışığına maruz kalmamak gerekir. Elma sirkesi sivilceyi kuruttuğu gibi sivilce sonrası lekelerin de yok olmasını ve cildin renginin açılmasını sağlar.

3.NEMLENDİRME: Nemlendiricilerin ciltte sivilce oluşumunu arttırdığı düşünülüyor, aksine cildin esnekliğini ve nem ihtiyacını sağlamak için akneli cilt tipine uygun üretilmiş nemlendirici kullanılması iyi olacaktır.

4.Beslenme: Sivilce oluşumuna neden olan en büyük etkenlerden biri ise beslenmedir. Sivilce oluşumunu engellemek için dışarıdan yapılan bakımın yanı sıra içerden alınan besinlere de dikkat edilmelidir. Yağlı yiyeceklerden kesinlikle uzak durmak gerekir(cips, çikolata, kızartma vs.). Doymuş yağ tüketilmemelidir. Doymuş yağlar ciltteki yağ oranını arttırdığı için yemeklerde zeytinyağı tercih edilmelidir.

Kafeinden uzak durmak gerekiyor. Kahve ve çay vücuttaki suyun daha hızlı atılmasını sağlıyor vücudun ihtiyacı olan su kafein tüketilerek atıldığı zaman cilt kurur ve cildin yağ tabakasının dengesinin bozulmasına neden olur. Onun yerine bol, bol su içmek cildin nem ihtiyacını sağlayarak, cilde iyi gelecektir. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek antioksidan özelliği sayesinde toksinlerin atılmasına sebep olduğu için sivilce oluşumunu engeller. Yeşil çayda vücutta oluşan radikal maddelerin dışarı atılmasını sağlayarak cilde iyi gelecek bir antioksidandır.

429e948e-b93f-4ac7-9af4-ef9f081767a1.jpg

5.Hijyen: Sivilce oluşumunu engellemek için temizliğe önem verilmelidir. Yastık kılıfı sık değiştirilmeli, yüz yıkandıktan sonra kurulama yapmak için normal havlu yerine kağıt havlu tercih edilmelidir ve duş alırken vücuda kullanılan duş jeli, vücut sabunu gibi ürünlerle değil akne karşıtı cilt temizleme ürünleri kullanılmalıdır.