Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Yapılır?

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Yapılır?

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte lazer epilasyon işlemi istenmeyen tüylerin çaresi olarak görülmektedir. Hali hazırda olan tüy alma şekillerinin; tıraş, ağda, tüy dökücü gibi geçici yöntemlerin dışına çıkmak amaçlanmış ve kalıcı çözüm olarak kişilerin

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte lazer epilasyon işlemi istenmeyen tüylerin çaresi olarak görülmektedir. Hali hazırda olan tüy alma şekillerinin; tıraş, ağda, tüy dökücü gibi geçici yöntemlerin dışına çıkmak amaçlanmış ve kalıcı çözüm olarak kişilerin karşısına çıkmıştır. Bu tür yöntemler geçici çözüm sağlaması ile birlikte bazı problemler yaratmaktadır. Bunlar; tüylerin kalınlaşması, tahribat yaratması ve batık gibi problemler ilk başlarda yer almaktadır.

55ea263cf018fbb8f86e3b30.jpg

Teknolojinin sağladığı kalıcı çözüm odaklı olan lazer epilasyon, özellikle kadınların en çok tercih ettikleri yöntem olarak görülmektedir. Fiyatlandırma olarak yüksek gibi görünse de kadınların genel hayatlarında tüylerin alınmasına harcadıkları tutarın yanında normal olarak kalmaktadır. Lazer epilasyon yöntemi için bütçe belirlemesi yapıldıktan sonra bütçeye en uygun olan epilasyon merkezinde bu işlem gerçekleştirilebilmektedir.

Vücutta Lazer Epilasyon Nereye Uygulanır?

Günlük yaşamı sürekli etkilemekte olan kıl problemi için kadınların en çok tercih ettikleri bölgeler kasık bölgesi ile koltuk altı bölgesidir. Bunun sebebi ise koltuk altı ve kasık bölgesinin koku yapmaya müsait alanlar olmasından kaynaklanmaktadır. Bu bölgelerin dışında kol, bacak, karın, yüz ve sırt bölgeleri yer almaktadır. Lazer epilasyon için başvuran kişinin kıl kökü yapısı, cilt rengi ve uygulanacak bölgesi incelenir ve ona göre bir uygulama yapılmaktadır.

Lazer epilasyonda uygulama alanı en zor olan yer yüz bölgesidir. Bu sebepten dolayı yüz bölgesine, halk arasında ütüleme olarak bilinen, diode lazer epilasyon aletlerinin kullanılması önerilmektedir. Koltuk altı, kasık bölgesi, bacak, karın gibi bölgelere ise alexandrite lazer aletleri kullanılmaktadır. Bunlardan hemen önce uzman bir doktora danışmak gereklidir. Ardından kişi için en uygun olan lazer yöntemi belirlenmektedir.

Erkekler de Lazer Epilasyon Yaptırabilir Mi?

Genel anlamda kadınlar tarafından oldukça tercih edilen lazer epilasyon yöntemini erkek bireyler de yaptırabilmektedir. Teknolojinin ilerlemesi ile gelişmiş cihazlar sayesinde istenmeyen tüylerden ağrı yaşamadan kurtulmak mümkündür. Erkeklerde görülen aşırı kıllanma durumlarında tercih edilen bölgeler arasında; koltuk altı, göğüs, sırt bölgesi, omuz, sakalların üst kısmı ve ayakların üstü gibi bölgelere lazer epilasyon uygulanabilmektedir. Bunun gibi tercih edilen bölgeler de aynı kadınlarda olduğu gibi kişinin kıl köklerine, cilt rengine ve yapılacak bölgeye göre en uygun lazer epilasyon aleti seçilmektedir. Kişinin bütün bu işlemleri yaptırmadan önce uzman doktor tarafından muayene edinilmesi ve yapılacak lazer uygulamasının belirlenmesi gerekmektedir.

lazer-epilasyon-nedir.jpg

Lazer epilasyon seansları kişinin uygun olduğu günlere göre belirlenmektedir. Genellikle ilk başlarda iki haftada bir yapılan seanslar, kıl köklerinin incelmesi ile seans arası süre uzman kişi tarafından uzatılır. Lazer epilasyon işlemi bazı klinik ve hastanelerde seans başına ücretli iken bazılarında paket sistem olarak kişiye sunulmaktadır. Kişi kendi bütçesine en uygun olan lazer epilasyon uygulatacağı merkezi seçerek istenmeyen tüylerine veda edebilir.