Sonbahar Makyajına Dair İpuçları...

Sonbahar Makyajına Dair İpuçları...

Mis gibi toprak kokusu, sararmış ve yerlere dökülen yapraklar... Sonbahar yılın en güzel dönemlerinden biridir.

Hafif bir serinliğin hakim olduğu bu havalarda gerek kıyafet gerek makyaj seçimlerimiz de değişir. Toprak tonları ise sonbahara en çok yakışan renklerdir. Bordo, kahve, tarçın, bronz renklerinden ilham alarak kusursuz bir sonbahar makyaj stili yakalayabilirsiniz. Şimdi sizler için hem çok doğal görünen hem de güz mevsimine uygun makyaj ipuçları vermek istiyoruz.

1035144-620x360.jpg

Temiz Bir Cilt İle Başlayın

Her zaman makyaja başlamadan önce cildinizin tamamen temiz olduğundan emin olmalısınız. Belki önceki günden cildinizde az da olsa makyaj kalmış olabilir. Yüzünüzü tamamen temizledikten sonra cilt tipinizi uygun bir ürün ile nemlendirmelisiniz. Makyajınızın daha kalıcı hale gelmesi için temizleme ve nem oldukça önemlidir. Gün içinde havanın etkisiyle cildinizde kurumalar meydana gelebileceği için nemlendiriciler bir kalkan görevi görür ve cildi korur.

Sırada Makyaj Bazı Var!

Makyajınızı sabitleyebilmek ve daha kadifemsi ve mükemmel bir görünüm elde edebilmek için mutlaka makyaj bazı kullanmalısınız. Bazlar sadece makyajın kalıcı hale gelmesini sağlamaz. Ciltte bulunan kusurları kapatır ve ton eşitsizliklerini ortadan kaldırır. Kızarıklıkları önleyerek daha pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Gözeneklerin daha küçük görünmesini bile sağlayan makyaj bazları sonbahar makyajınızda size büyük destek sağlayacaktır.

Fondotene Geçebilirsiniz

Fondoten seçimi yaparken cilt tipinizi asla göz ardı etmemelisiniz. Cilt tipinize uygunluğunun yanında doğru renk seçimi de son derece önemlidir. İster fırça, ister sünger ya da parmaklarınızla fondoteninizi eşit miktarda yüzünüzde dağıtabilirsiniz. Çok yoğun bir şekilde olmamasına dikkat etmeli, ince bir tabaka halinde sürmelisiniz. Eğer cildinize çok fazla fondoten sürerseniz tamamen doğallıktan uzak ve hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkabilir.

Gözler ve Kaşları Ön Plana Çıkarabilirsiniz

Eğer kaşlarınızın seyrek olmasından ve yeterince belirgin olmamasından şikayetçiyseniz ufak bir dokunuşla daha etkileyici kaşlara sahip olabilirsiniz. Kaş rimelleri ya da kalemleri bu noktada sizlere yardımcı olacaktır. Çok fazla boyamak yapay bir görünüm ortaya çıkaracağı için minik rötuşlar yapmaya özen göstermelisiniz. Kaşları yukarı doğru taramak da daha dolgun ve doğal bir görünüm kazandıracaktır.

sonbahar-makyaji-1-728x410.jpg

İşte geldik sonbahar makyajının en can alıcı noktalarından birine. Göz makyajı! Sonbaharla bütünleşmiş olan toprak esintilerine göz makyajınızda bolca yer verebilirsiniz. Göz kapağınızn başlangıcından açık bir tonla başlayarak yukarı doğru gölgelendirme ve renk geçişi yapabilirsiniz. Bu noktada tercih edebileceğiniz renkler; kahve, tarçın, şeftali, bej, kiremit, yeşil olabilir. Bu tarz bir makyaj gözlerinize dumanlı ve doğal bir görünüm kazandırır.

Sonbahar makyajının en önemli detayı bizce göz farında gizli. Çünkü bu mevsime ait olan renkleri dilediğiniz gibi kullanabileceğiniz bölge elbette gözleriniz. Eğer isterseniz göz makyajınızı daha da vurgulamak adına göz kalemi ya da eyeliner tercih edebilirsiniz. Ancak sadece göz farı da hoş görünmenizi sağlayacaktır. Bu aşamada olmazsa olmaz bir detay varsa o da elbette rimeldir. Kirpiklerinizi daha hacimli göstermek ve uzatmak için dilediğiniz yoğunlukta bir rimel tercih edebilirsiniz. Böylece gözleriniz çok daha anlamlı bakacak ve sonbahara uyum sağlayacaktır.

Yüz Hatlarınızı Belli Edin

Allık yüz hatlarınızın çekici görünmesi için tercih edebileceğiniz bir makyaj ürünüdür. Elmacık kemiklerinize yumuşak hareketlerle allık sürerek daha can alıcı bir makyaj elde edebilirsiniz. Renk seçimi konusunda da tabi ki kahve, kiremit, şeftali gibi renkleri tercih etmelisiniz. Dilerseniz highlighter ile son dokunuşları yaparak biraz ışıltı katabilir ve yüz hatlarınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Sonbahar Makyajınızı Ruj ile Sonlandırın...

Sonbaharın koyu renkleri ruj seçiminde de söz konusudur. Ancak burada dikkat etmeniz gereken şey, gözlerinizi mi yoksa dudaklarınızı mı ön plana çıkarmak istediğinizdir. Eğer göz makyajınızda yoğunluktan yana bir seçim yaptıysanız ruj renginiz açık kahve tonlarında olabilir. Ancak hafif bir göz makyajı tercih ettiyseniz dudaklarınızı ön plana çıkarmak adına koyu kahve, bordo gibi renklerden yana olabilirsiniz.

sonbahar-makyaji-1200x900.jpg

Unutmayın sonbahar makyajını özel kılan sadece renklerdir. Bütün bu adımlara her zaman dikkat etmeniz gerekir ancak renk konusunda sonbaharın ruhunu yakalamak istiyorsanız toprak tonlarından ilham almalısınız...