Saçı Kökünden Besleyen 10 Besin

Saçı Kökünden Besleyen 10 Besin

Saçlar hem erkekler hem de bayanlar için oldukça önemli bir unsurdur. Fakat çeşitli sebeplerden ötürü saç köklerinde hasar geldiğinden dolayı saç üzerinde çeşitli deformasyonlar (kırılma, dökülme, yıpranma vb.) meydana gelebilir. Bu deformasyonlardan bazı

Saçlar hem erkekler hem de bayanlar için oldukça önemli bir unsurdur. Fakat çeşitli sebeplerden ötürü saç köklerinde hasar geldiğinden dolayı saç üzerinde çeşitli deformasyonlar (kırılma, dökülme, yıpranma vb.) meydana gelebilir. Bu deformasyonlardan bazı gıdaları tüketerek kurtulmak mümkün… İşte, o gıdalar…

1. Yoğurt

Yoğurt hayvansal gıda olması sayesinde, saç köklerinde inanılmaz etkiler yaratabilir. İçeriğindeki proteinler sayesinde saçların kökte daha iyi tutunmasına yardımcı olur. Ayrıca yoğurdun içeriğinde bulunan yağlar, köklerin nemini korumasına ve saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. İçeriğindeki D vitamini sayesinde saçların dökülmesini önler.

5e71dff40f254410384af584.jpg

2. Yumurta

Protein deposu olan bir diğer ürün de yumurtadır. Yumurta eski çağlardan beri hem saçlara sürülerek hem de tüketilerek kullanılan mucizevi bir yiyecektir. Günde en az bir yumurta tüketimi ile saçların köklerden beslenerek daha iyi tutunmasına ve köklerde oluşan tüm hasarların giderilmesine yardımcı olur.

3. Tarçın

Tarçın, kan akışını hızlandırmasıyla bilinen bir baharat çeşididir. Günde iki fincan tarçın çayı tüketimi ya da haftada bir tarçın suyunun saçlara uygulanması sayesinde kök altındaki kan akışı hızlanır ve saçlar köklerden sağlıklı bir şekilde beslenir.

4. Somon

B grubu vitaminlerinin çoğunu ve omega serisi asitleri içermesiyle bilinen somon balığı, belki de saç köklerini besleyen en etkili yöntemlerden biridir. Haftada bir porsiyon somon balığı tüketmek, saç köklerinin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri fazlasıyla karşılamaktadır.

5. Mandalina

C vitamini içeriğiyle tanınan mandalina, saç köklerinin kendini onarmasına ve beslenmesine yardımcı olur. Ayrıca mandalina, saç kökleri altında kolajen artışı yaratarak köklerin güçlenmesini sağlar. Günde en az 1 adet tüketilmelidir.

thumbs-b-c-715666bfb64b43fbc8ef87c5d1f883a3.jpg

6. Ispanak

A, C ve D vitaminleri yönünden güçlü olan ıspanak, saç derisi altında kan oluşumunu sağlar ve saç köklerinin sağlıklı beslenmesine yardımcı olur. Ayrıca ıspanak, saç köklerinin ihtiyaç duyduğu nem ortamını da sağlamaktadır. Haftada en az bir porsiyon tüketilmelidir.

7. Avokado

İçeriğindeki yüksek E vitamini ile avokado, saç köklerinin kendini onarmasına ve stres sonucu saç dökülmelerinin önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca saç köklerinde kolajen oluşumunu destekler. Günde en az 1 adet tüketilmelidir.

8. Kırmızı ve Mor Dut

Yüksek C vitamini içeriğiyle kırmızı ya da mor dut, saç köklerinde oluşabilecek serbest radikallerin önüne geçer. Ayrıca, kök altında kolajen oluşumunu destekler. Günde en az bir avuç tüketilmelidir.

9. Kuruyemiş Çeşitleri

İçeriğindeki E vitaminleri ile köklerin kendini onarmasına ve stres sonucu saç dökülmelerinin önlenmesine yardımcı olur. Günde en az bir avuç tüketilmelidir.

2037772-79caea4d8edb1b62297befce0f45a3a5-640x640.jpg

10. Havuç

İçeriğindeki yüksek A vitamini değerleri ile havuç, saç kökleri altındaki sebum seviyesini dengeler. Böylece saç kökleri normal nem dengesine ulaşır ve daha sağlıklı beslenir. Günde en az 1 adet tüketilmelidir.