Daha Kadınsı Görünmenin Altın Anahtarı: Göğüs Dolgusu

Daha Kadınsı Görünmenin Altın Anahtarı: Göğüs Dolgusu

Birçok kadın, göğüs bölgelerinin küçük olmasından yakınmaktadır. Göğüslerin küçük olması ise kadınları erkeksi göstermekle birlikte, kadınların birçok kıyafet giymesine de engel olmaktadır.

Fakat tıp biliminin ilerlemesi sayesinde dolgun göğüslere ulaşabilmek mümkün. Göğüs dolgusu estetiği ile daha dolgun göğüslerle kıyafetlerinizle boy gösterebilirsiniz. Peki, göğüs dolgusu hakkında neler biliyorsunuz? Bu yazımızda size göğüs dolgusu hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. İşte, tüm bilmeniz gerekenler…

meme-dolgusu.jpg

Göğüs Dolgusu Nedir? Ne İşe Yarar?

Göğüs dolgusu, göğüslere çeşitli zararsız maddeler enjekte ederek göğüslere hacim kazandırılması işlemidir. Göğüs dolgusu yöntemi ile göğüslerin büyütülmesi için herhangi bir ameliyata gerek duyulmamaktadır. Göğüslerin mevcut bedenden minimum iki beden üstüne çıkarılmasıyla estetik açıdan güzel göğüsler elde edebilmek mümkün.

Göğüs Dolgusu Nasıl Yapılır?

Göğüs dolgusu yaptırılacak hastanın ilk olarak göğüs bölgesine lokal anestezi yapılarak mevcut bölge uyuşturulur. Göğüs dolgusunda kullanılan ana madde “Aquafilling” adlı jelidir. Aquafilling jelinin içinde Hyaluranik asit de bulunmaktadır. Bu maddeler, göğüs bölgesine enjekte edilir ve sonuç olarak göğüs içerisinde çeşitli tepkimler sonucunda göğüs dolgunluğunda bir artış gözlenir.

Göğüs Dolgusu Ne Kadar Sürer?

Göğüs dolgusu operasyonu, genel olarak tüm hastalarda aynı zaman içerisinde sonlanmaktadır. Bu dolgu operasyonu ortalama 30-45 dakika aralığında bitmektedir.

Göğüs Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Göğüs dolgusunun kalıcılığı en az 5 yıldır. Tabi bu kullanılan “Aquafilling” maddesinin kalitesine bağlı olarak da değişmektedir. Eğer sadece Hyaluranik asit kullanılarak göğüs dolgusu yapılacaksa kalıcılık süresi en fazla 2 yılı bulmaktadır.

Göğüs Dolgusunu Kimler Yaptıramaz?

Göğüs dolgusu her ne kadar zararsız gözükse de emziren anneler ve hamileler kesinlikle bu dolguyu yapmamalıdır. Ayrıca bu dolguda kullanılan maddelerin vücutta herhangi bir alerji oluşturup oluşturmadığını öğrenmek için mutlaka bir alerji testi yaptırmanız gerekmektedir. Son olarak; şeker hastalığı, HIV hastalığı taşıyan kişilerin de göğüs dolgusu yapmaktan kaçınması gerekmektedir.

Göğüs Dolgusunu Kimler Yaptırmalıdır?

Göğüs dolgusu, daha çok göğüsleri küçük ve sarkan kişiler tarafından yaptırılması gereken bir estetik operasyondur.

Göğüs Dolgusu Yapmak Neler Kazandırır?

Göğüsleri küçük olan kadınlar, genellikle bol kıyafet giyerek ya da sutyenlerinin içlerini doldurarak göğüslerinde bulunan kusurları örtmeye çalışır. Ancak göğüs dolgusu bu durumlara maruz kalmaktan kadınları kurtaran bir etkendir. Dikkat edilmesi gereken şey ise mevcut göğüslerin dolgun olması halinde bu dolgu işleminin yapılmaması gerektiğidir. Aksi takdirde sarkmalar gözlemlenebilir.

meme-gogus-estetik-breast-ameliyat-4-640x315.jpg

Göğüs Dolgusu Operasyonu Öncesinde ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Göğüs dolgusu öncesindeki son üç hafta boyunca sigara ve alkol tüketimine ara verilmelidir. Dolgu sonrasında ise göğüs bölgesi olası darbeler, aşırı sıcak su ve güneş ışınlarına karşı korunmalıdır. Son olarak göğüsleri sıkan sutyenler 1-2 hafta boyunca takılmamalıdır. Bol kıyafetlerin bu dönemde tercih edilmesi daha uygun olacaktır.