Lazer Leke Tedavisi Nedir Leke Lazer Tedavisi Fiyatları Nelerdir

Lazer Leke Tedavisi Nedir Leke Lazer Tedavisi Fiyatları Nelerdir

Lazer leke tedavisi, son zamanların en tercih edilen yöntemleri arasında bulunur. Ciltte oluşan lekeler farklı sebeplere bağlı olarak gerçekleşir. Bu lekeler öncelikle cilde renk veren melanin pigmentinin vücutta eşit düzeyde dağılmamasından dolayı oluşur

Lazer leke tedavisi, son zamanların en tercih edilen yöntemleri arasında bulunur. Ciltte oluşan lekeler farklı sebeplere bağlı olarak gerçekleşir. Bu lekeler öncelikle cilde renk veren melanin pigmentinin vücutta eşit düzeyde dağılmamasından dolayı oluşur.

Melanin pigmentinin, bazı bölgelerde yüksek ve yoğun toplanmasının yanı sıra hormonsal değişiklikler meydana getiren gebelik ve doğum kontrol hapı kullanımı, yaşın ilerlemesi ve güneş ışığına uzun süreli maruz kalma da leke oluşumuna sebep olur.

leke-tedavisi.jpg

Lazer Leke Tedavisi

Melazma, bir diğer ismi ile güneş lekeleri, çiller, doğum lekeler, gebelikten dolayı oluşan çatlaklar, sivilce ve yanık izlerine yönelik lekelerde lazer tedavisi uygulanabilir. Egzama ya da peeling sonrası ciltteki hassasiyet artar ve lekeler oluşmaya başlar bu şekilde oluşan lekeler için de bu tedavi yöntemi gerçekleşir.

Lazer leke tedavisi yapılmasından sonra cildin rengi açılır. Yaz aylarına kıyas ile kış aylarında daha çok tercih edilen lazer tedavisi sonrasında soğuk uygulama ile krem kullanımı önerilir. Leke oluşumunun önüne geçilebilmesi için cilde iyi bakmak gerekir. Bunun için de cildi temizlemek, nemlendirmek ve aynı zamanda güneşten korumak önem taşır.

Lazer Leke Tedavisi Nasıl Gerçekleşir?

Cilt yüzeyinin altına doğru yayılan lekelerin tedavisinde öncelikle sabırlı olunması gerekir. Belli adımlar çerçevesinde gerçekleşen lazer leke tedavisi için ilk başta blok halinde bulunan lekeler parçalanır bu şekilde kişi, bu lekeleri kapatma ihtiyacı duymaz. Lekeler parçalanmaya başlanmasının ardından ciltte olan ton dengesizliği giderilir ve farklı tonlar kaybolmaya başlar.
Yapılan tedavi ve seanslar, lekenin durumuna göre değişir. Tek seans olabilecek lekeler dışında 3 ila 5 seans arası uygulamalar da vardır. Yaş ve güneş lekeleri daha kolay ve hızlı tedavi edilir iken hormonsal etkilere bağlı olan lekeler için daha uzun bir tedavi gerekir.

Leke tedavisi sonrasında cildin korunması önem taşır. Cildin güneşten korunması dışında yaz ve kış fark etmeksizin 30 ya da üzeri güneş koruyucu sürmek tedavinin etkinliği artırdığı gibi lekelerin geri gelmesini de engeller.

Cilt problemleri, her hastada kendisine özgü olur bu neden ile sorunlar özel olur ve teşhis edilmesi gerekir. Ezbere yapılacak tüm işlemlerden kaçınılarak öncelikle doktora başvurmak ve yapılan tespitten sonra en uygun tedavi yönteminin doktor tarafından tavsiye edilmesi önem taşır. Lazer leke tedavisi de doktorun tavsiyesi ile kış günlerinde yapılabilen yöntemler arasında yer alır.

lazerleleketedavisi-900x400.jpg

Bu konuda merak edilen başka bir kıstas ise cilt lazer tedavisi fiyatları olur. Lazer tedavisinde fiyatlar, uygulanan seanslara göre değiştiği için net bir fiyat verilemese de uygulanan yöntemlere bağlı olarak 500 ila 3000 TL arası değiştiği söylenebilir. Lazerle leke tedavisi yaptıranların yorumları Kadınlar Kulübü sitesinden de ayrıntılı olarak incelenebilir.