Takma Kirpik Nasıl Temizlenir?

Takma Kirpik Nasıl Temizlenir?

Takma kirpikler gözlerini ortaya çıkarmak isteyenler için harika bir ürün. Kirpiklerin uzun olması gözlerin daha net ve büyük gözükmesini sağlar.

Çoğu insan takma kirpik kullandıktan sonra nasıl temizlemesi gerektiğini soruyor. Takma kirpik temizlerken dikkat olunması gerekmektedir. Takma kirpikler hassas ürünlerdir. Kullanımında ve temizliğinde dikkat edilmezse kullanılamaz hale gelir. Takma kirpiklerinizi nasıl temizleyebileceğiniz hakkında bazı yöntemlerden bahsedeceğiz.

evde-tekli-takma-kirpik-kirpik-yapistiricisi-gozden-nasil-cikarilir-1591887491.jpg

Takma Kirpik Yeniden Kullanılır Mı?

Evet, takma kirpikler birden fazla kez kullanılan ürünlerdir. Çoğu insan bundan habersiz olduğu için takma kirpiklerini temizleme gereği duymaz. Oysaki takma kirpikler yeniden kullanılabilir. Yapısını bozmadan doğru temizlik ürünleriyle temizlemek önemlidir. Vereceğimiz yöntemlerle takma kirpiklerinizi ilk günkü gibi yeni hale getirebilirsiniz.

Takma Kirpik Temizleme Yöntemleri

Takma kirpiklerinizi temizleyerek yeniden kullanabileceğinizi söyledik. Takma kirpiklerinizi doğru ürünlerle temizlemek ve hijyenini sağlamak, kullanım ömrünü belirler. Takma kirpiklerinizin ömrünü uzatmak ve bir defadan fazla kullanmak size bağlıdır. Vereceğimiz temizleme yöntemlerini güvenli bir şekilde uygulayabilirsiniz. Kullanacağımız temizleme ürünleri;

l Makyaj Temizleyici

l Bebek Şampuanı

l Alkol

l Sıvı Sabun

Makyaj Temizleyici ile Takma Kirpik Temizleme

Takma kirpiklerinizi kullandıktan sonra temizlemeniz için en kolay ürün makyaj temizleyicidir. Bu herhangi bir temizleme suyu olabilir. Takma kirpikteki tüm makyaj kalıntılarını çıkaracaktır. Bir kabın içerisine makyaj temizleme suyunuzdan koyun. Kirpiklerin sığabileceği ve tamamen içine gireceği miktarda olması önemlidir. Ardından kirpiklerinizi bu kabın içerisine koyun. Yaklaşık 10 dakika beklettiğinize tüm makyaj kalıntılarının suya aktığını göreceksiniz. Bunu kirpiğinizin dayanıklılığına göre uygulayabilirsiniz. 2 veya 3 defadan sonra takma kirpiğinizi kullanmanız önerilmez. Her ne kadar temizlense de yapısı bozulacak ve hijyen sağlamayacaktır.

takma-kirpik-nasil-takilir-nasil-cikarilir.jpg

Bebek Şampuanı ile Takma Kirpik Temizleme

Bebek şampuanı en zararsız şampuanlardan biridir. Elbette bunu fırsata dönüştürebilirsiniz. Bebekler için özel formüllerle üretilen bu şampuanlar, tahriş edici maddeler bulundurmaz ve iyi bir hijyen sağlar. Bu nedenle bebek şampuanlarınızı hassas ürünler için bir temizlik ürünü haline getirebilirsiniz. Takma kirpiklerinizi bebek şampuanıyla yıkamak en iyi yöntemlerden birisidir. İlk olarak kirpiklerinizi ıslatın ve birkaç damla bebek şampuanını elinizde köpürtün. Ardından hafif hareketlerde kirpiği ovun. Suyla durularken tüm makyaj kalıntısının suyla birlikte aktığını göreceksiniz. Kirpinizin zarar görmemesi için şampuanı az kullanmaya özen gösterin.

Alkol ile Takma Kirpik Temizleme

Alkol bilindiği üzere hijyen sağlamak açısından iyi bir malzemedir. İyi bir temizleyici olmakla beraber, kiri ve pisliği de temizlemeye yarar. Kirpiklerinizi güvenilir bir şekilde alkol kullanarak temizleyebilirsiniz. Dar bir kap içerisine bir miktar alkol doldurun. Takma kirpiklerinizi alkolün içinde yaklaşık 3 dakika boyunca bekletin. Ardından çıkarın ve kuru bir havlu veya peçete üzerine alın. Yeni gibi olduklarını göreceksiniz. Kirpik üzerindeki alkol kalıntılarını temizlediğinizden emin olun. Birkaç saat kurumaya bırakmanız yeterli olacaktır. Ardından kirpikleriniz kullanmaya başlayabilirsiniz. Kirpiklerinizin dayanıklılığı ve malzemesine göre bu işlemi birden fazla kez uygulayın.

takma-kirpik-nasil-temizle.png

Sıvı Sabun ile Takma Kirpik Temizleme

Yukarıda sıralamış olduğumuz malzemeler elinizde bulunmuyorsa son çare klasik bir sıvı sabun ile takam kirpiklerinizi temizleyebilirsiniz. Basit bir yöntem olsa da oldukça etkilidir. Takma kirpiklerinizi kalıntılardan ve pislikten arındırır. Yeniden kullanılabilmesi için gerekli hijyeni de sağlar. Sıvı sabunla karıştırılmış bir suyun içerisine takma kirpiklerinizi bırakın. Birkaç dakika sonra sudan çıkarın ve hafifçe ovmaya başlayın. Kirpikleri az tazyikli suyun altında hafifçe ovarak temizleyin. Kirpik aralarında makyaj kalıntısı kalmadığından emin olun. En son bir selpak veya yumuşak bir havlu üzerine bırakarak kurumasını bekleyin. Kirpiğiniz tekrar kullanılmak için hazır hale gelecektir.