Saçları Daha Hızlı Uzatmanın 7 Kuralı!

Saçları Daha Hızlı Uzatmanın 7 Kuralı!

Genel olarak vücuttaki kıllarımız ayda 1 cm kadar uzar. Eğer saçlarımızı daha hızlı uzatmak istiyorsak uygulamamız gereken bazı püf noktaları vardır. Örneğin kan dolaşımını iyileştirirsek, saç tellerinin ihtiyaç duyduğu besinlerin saç köklerine daha fazla

Genel olarak vücuttaki kıllarımız ayda 1 cm kadar uzar. Eğer saçlarımızı daha hızlı uzatmak istiyorsak uygulamamız gereken bazı püf noktaları vardır. Örneğin kan dolaşımını iyileştirirsek, saç tellerinin ihtiyaç duyduğu besinlerin saç köklerine daha fazla etki etmesini sağlayabiliriz.

hizli-sac-uzatma-yontemleri-h1558616933-0750cf.jpg

Bu yazımızda size sunduğumuz ipuçlarını uygulayarak saç tellerinizi çabucak uzatabilirsiniz. Tabii ki hastalık ya da vücutta biriken toksinler sebebiyle saçların uzayamadığı ve hatta döküldüğü durumlar vardır. Eğer uygulamaya başladıktan sonraki 3 ay içinde herhangi bir değişiklik fark etmezseniz bir uzmana danışmanızda yarar var.

1. Beslenmenizde Protein Bakımından Zengin Gıdalara Yer Verin

Et, balık, süt, yumurta ve yoğurt gibi protein bakımından zengin olan besinler, saç oluşumunu güçlendiren saç matrisini oluşturmak için gereklidir. Bu yüzden bu besinleri daha fazla miktarda tüketmeniz durumunda saçlarınız daha hızlı uzayacaktır.

2. Saç Derisine Masaj Yapın ve Saçlarınızı Düzenli Olarak Tarayın

Saçlarınızı yıkarken parmak uçlarınızla tüm saç derisine hafif bir masaj yapmalısınız. Bu sayede lokal kan dolaşımını güçlendirerek saçların uzamasını hızlandırabilirsiniz. Saçlarını her gün yıkamayı tercih etmeyenler saçlarını günde birkaç dakika taramalıdır.

3. Saç Kremini Doğru Kullanın

Saç kremini yalnızca saç tellerine sürmelisiniz ve köklere temas ettirmemelisiniz. Saç köküne ulaşan saç kremi, saç derisindeki kan dolaşımını engeller ve böylece saçın uzamasının önüne geçer. Bu nedenle saç kremini saç kökünden en az 4 parmak uzaktan sürmeye başlamalısınız.

4. Sigarayı Bırakın

Sigarayı bırakmak ve sigara içenlere yakın durmak da saç sağlığını bozmaktadır. Sigara, tüm cilde olduğu gibi saç sağlığına da zararlıdır ve saç tellerini daha kırılgan bir hale getirir.

5. Saçınızı Uzun Süre Kapalı Tutmayın

Sürekli olarak şapka veya kep takmak saç köklerini havasız bırakır. Havasızlık saçın büyümesini engeller ve mantar oluşumuna sebebiyet verir.

6. Saçınızı Toplayın

Saçı örmek ya da topuz halinde toplamak, saç telleri üzerinde büyümeyi kolaylaştırabilecek orta seviyeli bir baskı uygular. Fakat bu uzun süreli yapılmamalıdır çünkü çok fazla baskı olması durumunda saç telleri kırılabilir ya da dökülebilir.

Ayrıca saçlarınızı ıslakken toplamak doğru değildir. Bu alışkanlık saç diplerinde mantar oluşmasına yol açabilir ve saçı daha kırılgan bir hale getirebilir.

hizli-sac-uzatma-yontemleri-ve-sampuan-onerileri-1.jpg

7. Saçlarınızı Haftada Bir Nemlendirin

Saç tipinize uygun bir saç maskesi ile saç tellerini haftalık olarak nemlendirmek saçların parlaklığı, canlılığı ve dış faktörlerden korunması için gereklidir. Saçları şampuan ve saç kremi ile yıkadıktan sonra, kimyasal kalıntılar saçların büyümesini engelleyebileceği için saçta artık bırakmaksızın iyice durulamalısınız.

Eğer saçlarınız çok kıvırcık ve sert telliyse saçlarınız dipten itibaren kıvrılarak uzayacağı için uzamanın uzun süreceğini söyleyebiliriz. Yine de bu durum saçların normal şekilde büyümediği anlamına gelmez.

Saçlarınızı Daha Hızlı Uzatabilecek Ev Yapımı Tarifler

Saçların daha hızlı ve daha güçlü uzaması için evde hazırlayabileceğiniz etkili tarifler vardır. Gelin bunlardan bazılarına göz atalım:

1. Havuç Suyu

Havuç suyu saç uzamasını hızlandıran iyi bir seçenektir çünkü saç büyümesini destekleyen A vitamini bakımından oldukça zengindir.

Malzemeler:

- İki çay kaşığı avokado yağı

- 3 adet havuç

- 1 bardak su

Hazırlama:

Tüm malzemeleri bir çırpıcıda iyice karıştırın. Duş alırken saç kremi yerine bu karışımı saçlarınıza sürün ve bir müddet etki etmesini bekledikten sonra iyice durulayın.

shutterstock-1338256685-16-9-1561010111-880x495.jpg

2. Dulavratotu Yağı

Dulavratotu yağı ile saç köklerine masaj yapmak saç tellerini hızla büyütmek için harikadır. Bu bitkiden elde edilen yağ, içerdiği A vitamini sayesinde saç derisini beslemeye yardımcı olur.

Uygulamak oldukça basittir. Yağı saç derisine masaj yaparak yedirin. Yaklaşık 40 dakika bekledikten sonra dilerseniz durulayabilirsiniz.

Sonuç

Saçların uzamasını hızlandırmak için evde yapılabilen işlemlerden başka, kullandığınız şampuan ve saç kremine de dikkat etmelisiniz. Haftada en az bir kez nemlendirme işleminin yanı sıra protein bakımından zengin bir diyet uygulamak da önemlidir. Bazı durumlarda dermatologunuz saç uzamasına yardımcı olmak için gıda takviyelerinin kullanılmasını önerebilir.