Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Tırnak bakımı, her kadının çok fazla önemsediği ve dikkat ettiği bir konudur. Çünkü tırnaklar ellerin elbisesi gibidir ve kişi hakkında ilk izlenimi oluşturur. Bu yüzden de her kadın, tırnaklarının daha sağlıklı ve estetik açıdan da daha güzel görünmesini

Tırnak bakımı, her kadının çok fazla önemsediği ve dikkat ettiği bir konudur. Çünkü tırnaklar ellerin elbisesi gibidir ve kişi hakkında ilk izlenimi oluşturur. Bu yüzden de her kadın, tırnaklarının daha sağlıklı ve estetik açıdan da daha güzel görünmesini ister.

shutterstock-1385850434.jpg

Evde Tırnak Bakımı

Tırnak bakımı bir güzellik merkezinde de yaptırılabilir fakat her kadının maddi durumu ya da zamanı buna el vermeyebilir. Bunun için de bu yazıda evde tırnak bakımı nasıl yapılır? sorusuna cevap verilecek. İşte detaylar…

-Tırnak bakımı için ilk adım tırnakların yumuşatılmasıdır. Ilık suyla doldurulan bir kapta eller 15-20 dakika kadar bekletilmelidir. Bu kabın içerisine isteğe bağlı olarak limon suyu, karbonat, çay ağacı gibi şeyler ilave edilebilir.

-Bir diğer aşama ise tırnakların kesilmesi ve törpülenmesidir. Burada dikkat edilmesi gereken konu, tırnakların çok fazla kesilmemesi ve törpüleme işleminin abartılmamasıdır.

-Bu işlemden sonra da tırnakların ölü deriden arındırılması gerek. Bu yüzden de tırnaklara zarar vermeden ölü deri tırnak diplerinden çıkarılmalıdır.

- Daha sonra tırnaklar nemlendirilmelidir ve eğer varsa tırnaklara tırnak ve tırnak eti yağı sürülmelidir.

Doğal Ürünlerle Evde Tırnak Bakımı

  • Limon suyu: Doğal ürünlerle evde tırnak bakımı yapımı dendiğinde ilk akla gelen limon suyudur. Çünkü limon hem C vitamini içerir hem de beyazlatıcı bir özelliğe sahiptir. C vitamini özelliği sayesinde limon, tırnakları güçlendirir, kolajen üretimini hızlandırır.
  • Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağı, antioksidan bir özelliğe sahiptir. Böylelikle kimyasal maddelere karşı tırnaklar korunmuş olacaktır. Haftada bir kere su dolu bir kabın içerisine Hindistan cevizi yağı eklenmeli ve eller bu kabın içerisinde 10-15 dakika bekletilmelidir.

image.jpg

  • Elma sirkesi: Elma sirkesinin tırnaklara çok yararlı olduğu bilinir. Tırnakların daha hızlı bir şekilde uzamasını ve tırnak etlerinin yumuşamasını sağlar. Elma sirkesi ılık bir suya eklenmeli ve eller bu suyun içinde 10 ila 20 dakika arası bekletilmelidir.
  • Çay ağacı yağı: Sağlıklı bir görünüme sahip tırnaklara sahip olunmak isteniyorsa çay ağacı yağı kesinlikle kullanılmalıdır. Bir pamuğa dökülen çay ağacı yağı tırnaklara nazikçe yedirilmelidir. Bu sayede tırnaklar güçlü ve sağlıklı görünecektir.
  • Karbonatlı su: Karbonat, beyazlatıcı bir özelliğe sahiptir. Hassas tırnaklara sahip olan insanlar için ise karbonatlı su bir kurtarıcı görevi üstleniyor.

Karbonatlı suya batırılan bir pamuk ya da kullanılmamış bir diş fırçası tırnaklara hafif bir şekilde yedirilmelidir. Ya da bu işlem zor gelirse eller karbonatlı suyun içinde 15-20 dakika arası bekletilebilir. Böylelikle evde tırnak bakımı doğal bir şekilde yapılmış olur.