Meme Küçültme Ameliyatı Hakkında Sorulan 20 Soru ve Yanıtı

Meme Küçültme Ameliyatı Hakkında Sorulan 20 Soru ve Yanıtı

Ülkemizde meme küçültme operasyonları oldukça popüler bir hale geldi. Hem kadınlar hem de erkekler göğüsleri büyükse bu ameliyatı yaptırmak istiyor. Hal böyle olunca da akıllara birçok soru geliyor. İşte, meme küçültme ameliyatı hakkında merak edilen soru

Ülkemizde meme küçültme operasyonları oldukça popüler bir hale geldi. Hem kadınlar hem de erkekler göğüsleri büyükse bu ameliyatı yaptırmak istiyor. İşte, meme küçültme ameliyatı hakkında merak edilen sorular yazımızda sizlerle.

1-) Meme Küçültme Ameliyatı En Erken Kaç Yaşında Yapılabilir?

Ergenlik dönemi bittikten sonra göğüs büyümesi de durunca ameliyat yapılabilir. Bu yaş aralısı ise 18 yaşından sonradır.

2-) Meme Küçültme Ameliyatı Emzirmeye Engel Midir?

Meme küçültme ameliyatı farklı cerrahi işlemler ile yapılmaktadır. İşte bu tekniklerin birçoğu emzirmeye engel teşkil etmez. Bu nedenle ameliyatı ertelemeye gerek yoktur.

982526074-qoyfzrktijlvsrel.jpeg

3-) Meme Küçültme Operasyonu Kansere Neden Olur Mu?

Meme küçültme operasyonu meme kanserine neden olmaz. Kansere neden olmadığı gibi aynı zamanda memede kanser dokusu gelişecek organı küçülttüğü için kanser riskini azaltacaktır.

4-) Meme Küçültme Ameliyatını Kimler Olur?

l Memeleri normalden büyük olan ve bu durum psikolojisini etkileyen kişiler,

l Sigara kullanmayan kişiler,

l Herhangi bir psikolojik veya fiziksel rahatsızlığı bulunmayan kişiler,

l Ameliyat için uygun yaşa gelmiş kişiler.

5-) Ameliyat Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

l Ameliyat öncesinde hekim göğüslerde kitle olup olmadığını kontrol etmelidir.

l Fazla kilolarınız varsa ameliyattan önce bu kilolardan kurtulmanız gerekir.

l Sigara kullanıyorsanız ameliyattan en az 2-3 ay önce bırakmalısınız.

l Kan sulandırıcı ilaçları ve çayları kullanıyorsanız ameliyattan en az 2 hafta önce bırakmalısınız.

6-) Ameliyat Ne Kadar Sürer?

Meme küçültme ameliyatı genel anestezi ile yapılmaktadır. Memenin büyüklüğü ve uygulanan operasyona bağlı olarak 3 ile 5 saat arası değişmektedir.

7-) Meme Küçültme Ameliyatında Göğüsler Ne Kadar Küçültülmelidir?

Ameliyat öncesinde hekim tarafından cerrahi planlama ile kişinin beden ölçüleri ve ameliyata uygunluk durumları belirlenir. Hekim kişinin vücut ölçülerine göre en uygun küçültme işlemini uygular.

8-) Meme Küçültme Ameliyatında Deride Az İz Bırakmak Mümkün Mü?

Meme küçültme ameliyatında farklı teknikler uygulandığı için her ameliyatın bıraktığı iz farklıdır. Bu durumu etkileyen diğer bir unsur sizin meme yapınızdır. Meme çok büyükse ve sarkıklar varsa oluşacak izde o kadar fazla olur.

9-) Meme Küçültme Ameliyatından Sonra İzler Ne Zaman Kaybolur?

Meme üzerinde uygulanan operasyona bağlı olan izler, ilk aylarda belirgindir. İzlerin son halini alması ise ortalama 1-2 yıl kadar sürmektedir. Bazı hastalarda ise ameliyat izleri hiç belli olmayacak şekle gelir.

gogus-kucultme-estetigi-min.png

10-) Ameliyat Ağrılı Mıdır?

Ameliyat bittikten sonra kişiye damardan ağrı kesiciler verilir. Bundan dolayı hasta ameliyattan sonra pek ağrı hissetmez. Evlerine taburcu olan hastalar içinde doktor ağrı kesiciler vermektedir.

11-) Meme Küçültme Ameliyatından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

l Sık sık nefes egzersizleri yapılmalıdır.

l Yeterince sıvı ve besin tüketilmelidir.

l Kan sulandırıcı maddelerden uzak durulmalıdır.

l Doktora danışılmadan ilaç kullanılmamalıdır.

l Zorlayıcı hareketlerden uzak durulmalıdır.

12-) Ameliyattan Sonra İşime Ne Zaman Dönerim?

Ağır ve zorlayıcı bir işiniz yoksa ameliyattan 1 hafta sonra işinize dönebilirsiniz. Ancak zorlayıcı bir işte çalışıyorsanız bu süre 2-3 haftayı bulabilir.

13-) Ameliyattan Sonra Spor Yapabilir Miyim?

Ameliyattan sonra en az ilk 4 hafta zorlayıcı hareketler yapılmamalıdır. Özellikle şınav, yüzme, tenis gibi zorlayıcı sporlardan en az 6 hafta kadar uzak durulmalıdır.

14-) Ameliyattan Sonra Denize Girebilir Miyim?

İlk 2 hafta dikiş izleri iyileşemeyebilir. Bu nedenle ilk 2 hafta bu yerlerden uzak durmak gerekir. İzler iyileştikten sonra denize girebilirsiniz ancak burada kolları ve bedeni zorlayacak hareketlerden kaçınmanız gerekir.

15-) Ameliyatta Sonra Sutyen Kullanılır Mı?

Ameliyattan sonra kesilen kısımlara baskı yapmayan çamaşırlar kullanılmalıdır. Doktorunuz korse önerdiyse önerilen korse kullanılmalıdır. 6-8 hafta sonra ise yine çok sıkmayan sutyenler tercih edebilirsiniz.

meme-kucultme-ameliyati-780x470.jpg

16-) Meme Küçültme Ameliyatının Riskleri Var Mıdır?

Her operasyonda olduğu gibi meme küçültme ameliyatında da bazı komplikasyonlar bulunmaktadır. Dikişlerde açılma, ameliyat bölgesinde kan birikmesi, memede kan dolaşımı bozukluğu gibi komplikasyonlar gözlemlenebilir.

17-) Memeler Tekrardan Büyür Mü?

Meme küçültme ameliyatından sonra göğüsler küçülecektir. Bu nedenle memelerin eski halini alması oldukça zordur. Fakat, kilo alma, gebelik ya da hormonsal değişikler ile bir miktar büyüme gözlemlenebilir.

18-) Tekrar Meme Küçültme Ameliyatı Olabilir Miyim?

İlk operasyondan istenilen sonuç alınamazsa en az 1 sene sonra tekrar ameliyat olma şansınız vardır. İlk ameliyatın tekniği diğer ameliyatlar için önemlidir. Bu nedenle ikinci ameliyatı da ilk doktorunuza olmanızda fayda vardır.

19-) Ameliyatın Ücreti Ne Kadardır?

Meme küçültme ameliyatının ücreti ameliyatın zorluğuna, uzman hekime ve ameliyat olacağınız hastaneye göre değişiklikler gösterecektir. Ameliyatta alınan dokular incelendikten sonra diğer masraflarda eklenir ve size fiyat söylenir.

meme-kucultme.jpg

20-) Emzirme Döneminden Ne Kadar Sonra Ameliyat Olabilirim?

Emzirme döneminde süt bezleri genişlediği için normale dönmesi için en az 6 ay hatta mümkünse 1 sene beklenmesi gerekmektedir.