Makyaj Çantanızda Bulunması Gereken 8 Temel Ürün

Makyaj Çantanızda Bulunması Gereken 8 Temel Ürün

Günümüzde makyaj, çoğu insan için vazgeçilmez bir tutkudur. Makyaja yeni başlayan kişiler ise bu tutkuya bir hayli uzaklar. Makyaj konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız edinmeniz gereken bazı temel ürünler elbette bulunuyor.

Bu ürünleri makyaj çantanızda taşımak önemlidir. Çoğu zaman dışarıda işinize yarayacak veya kendinizi bu konuda geliştirmeniz için daha fazla zaman yaratabileceksiniz. Makyaj çantanızda taşımanız gereken temel ürünlere yakından bakalım.

Fondöten

Makyaj çantasının en gözdesi ve olmazsa olmazı fondötendir diyebiliriz. Yüzdeki kusurlara bir örtü çekmenin en iyi yolu budur. Fondöteni mutlaka çantanızda bulundurmalısınız. Dışarıda mutlaka işinize yaratacaktır. Çoğu zaman makyajınızı tazelemeniz gerektiğinde fondöten sizin kurtarıcınız olacak.

dogru-goz-makyaji-icin-kaliteli-makyaj-malzemeleri-1.jpg

Allık

Bir diğer önemli makyaj ürünü ise allıktır. Yüzünüze renk gelmesini sağlayan bu ürün her makyaj çantasında mutlaka bulunmalı. Çeşitli kapatıcılarla yüzünüze uygulama yaptığınızda doğal renginiz gider ve pürüzsüz bir görünüm açığa çıkar. Bunu daha doğal görünüme kavuşturmak allık ile mümkün oluyor. Makyaj çantası hazırlarken allığı görmezden gelmeyin.

Eyeliner

Çantanıza en yakışacak temel ürünlerden birisi eyelinerdir. Eyeliner kullanmayı seviyorsanız mutlaka çantanızda bir tane bulundurun. Göz makyajının temeli olan bu ürün, tüm havanızı anında değiştirebilir. Gözlerinizi açığa çıkarır ve keskin bakışlara sahip olmanızı sağlar. Makyaj çantanızda bulunmasına her zaman özen gösterin.

Maskara

Göz makyajının bir diğer mucizevi ürünü elbette maskara. Çantanızda mutlaka bulunması gereken ürünlerin başında gelir. Muhteşem kirpiklerinizi ortaya çıkaran bu ürünü her zaman yanınızda taşımalısınız. Kirpikleriniz her zaman dolgun ve uzun gözüksün.

Ruj

Makyaj denince akıllara gelen ilk ürünlerdendir. Ruj kullanmak sizi neredeyse bambaşka bir insan yapabilir. Hiçbir makyaj ürünü kullanmasanız bile teninize yakışacak bir ruj rengi güzelliğinize güzellik katar. Makyajların tamamlayıcısıdır diyebiliriz. Kullanmadığınız zaman eksikliği mutlaka hissedilir. Favori renginizi makyaj çantanızda sürekli taşıyın.

Fırçalar

Makyajınızı yüzünüze düzgün biçimde uygulamak için fırçalara ihtiyaç duyarsınız. Fazla yer kaplamayan fakat işlevli fırçalardan çantanıza mutlaka atmalısınız. Makyajınızı doğru oranda dağıtmak doğal görünümün bir parçasıdır. Fırça kullanmayıp makyajı dağıtamazsanız muhtemelen yüzünüzde ton farklılıkları ve makyaj kalıntıları görülecektir. Mutlaka çantanızda temel fırçaları bulundurun.

Ayna

Makyajınızı doğru bir şekilde uygulamak için ayna olması şarttır. Bazı insanlar makyaj yapmaya çok alıştıkları için aynaya ihtiyaç duymayabilirler. Sizin böyle olmadığınızı varsayarak yanınızda mutlaka ayna taşımanız gerektiğini vurguluyoruz. Dışarıda ayna bulamadığınız zaman gününüzü kurtaracaktır.

image-750x-607dd90246aa5.jpg

Temizleyici

Makyaj çantaları dışarıda her zaman makyaja ulaşabilmek için varlar. Makyaj yapmak isteyeceğiniz gibi makyajınızı çıkarmanız da gerekebilir. Veya makyajınızı düzeltmek için tekrar çıkarmanız gerekebilir. Bu durumda karşılaşacağınız olasılıklar fazladır. Mutlaka bir makyaj temizleme suyuna ve pamuğuna ihtiyaç duyarsınız. Makyajın uzun süre yüzünüzde kalmasının ne kadar zararlı olduğunu düşünürsek, eve geç döneceğiniz günlerde makyajınızı temizlemek isteyebilirsiniz. Bu nedenle çantanızda son olarak makyaj temizleme ürünleri taşımayı unutmayın.