Cilt Bakımı İçin Gliserinin 8 Faydası

Cilt Bakımı İçin Gliserinin 8 Faydası

Gliserin, hayatımızdaki en değerli ürünlerden biri. Pek çok üründe karşımıza çıkabiliyor. Üstün nemlendirme özelliği sebebiyle gliserin cilt bakım ürünü olarak çokça karşımıza çıkıyor.

Hem doğal cilt bakım ürünleriyle hem de ev yapımı doğal maskelerle olsun, hemen hemen her ürünün içeriğinde gliserine rastlamanız mümkün. Peki Gliserin nedir, faydaları nelerdir. İşte gliserinin cildinize faydaları ve kullanımı…

Gliserin, kulağa doğal olmayan bir kimyasal gibi görünse de, aslında çoğu bitkisel ve hayvansal yağların içeriğinde bulunur ve faydası yüksek olduğu için de kullanım alanı çok çeşitlidir. Fakat tüm gliserin ürünleri de benzer değildir. Bu aşamada ne tür cilt bakımı için ne oranda ve nasıl gliserin uygulayacağınıza bir bakalım.

gliserin-ile-cilt-bakimi.png

Gliserin Nedir?

Gliserin, kokusuz, renksiz şurup yapısında bir sıvı olarak karşımıza çıkar. Kimyasal oluşumu açısından, gliserin bir şeker alkolüdür denilebilir.

Gliserinler doğal veya sentetik yapıda karşımıza çıkabilir. Doğal gliserinler, bitkisel ve hayvansal yağların hidrolizi sonucunda üretilir. Hidroliz, suyla etkileşime giren bir maddenin sonucunda oluşan kimyasal bir bağın oluşumudur. Sentetik gliserinler ise, propilen, petrol veya klor içeren kimyasal ürünlerin işlenmeleriyle üretilir.

Gliserin Cilt Bakımı İçin Nasıl Kullanılır?

Gliserin, sabunda ve nemlendirici cilt bakım ürünlerinde bulunur. Nemlendirici özelliği bulunması sebebiyle losyon ve sabun olarak çok iyidir. Nem yükselirse, nemlendiriciler de havadan nem alır. Sonuç itibariyle de gliserin cildimizi nemlendirir ve ölü cilt hücrelerini atmamız için faydası olur. Pürüzsüz bir cilt sağlar ve cildin gençleşip ışıldamasına etki eder.

Gliserin, yağlı cilt yapısına sahip kişilerin cildini ferahlatması için Tonerlerde kullanılır. Güneş kremleri yapısı için de cilde zararlı olan UV ışınlarına karşı koruyucu önlem sunar. Nemlendiricilerin tamamında gliserin görülür. Yüz maskeleri de yoğun nemlendirici içermesi özelliğiyle gliserini kullanarak hızlı etki vermesini sağlar. Ayrıca gliserin sabunların vazgeçilmez bileşenlerinden biridir. Bunun dışında bebek cilt ürünleri için de sağlıklı yapısıyla tercih edilen ürünlerden biridir.

Gliserinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Hangi cilt yapısına sahip olursanız olun, gliserinin cilde faydaları fazlasıyla bulunur. Tamamen saf ve doğal olan gliserin, cilt bakım ürünlerinde kullanılması halinde de hiçbir zararı bulunmaz.

Cildiniz için gliserin ürünlerini kullanmanızın faydaları şunlardır; cildinizi genç tutmanıza fayda sağlar. Akne rahatsızlığını azaltmanıza faydaları bulunur. Kimyasal bir yapısı olsa da kullanımı tamamen güvenlidir. Gliserin yapısı itibariyle cildinizi tahriş etme riskinden uzak peeling yapmanıza, temizlemenize, nemlendirmenize fayda sağlar.

6123ac6c4e3fe104d8a13d09.jpg

Sivilceli olan kişilerin ayrıca kullanabileceği doğal ürünlerden biridir. Cildi nemlendirme ve iyileştirme yapısıyla da bir çok hasarlı ciltlere karşı önemli bir tedavi edicidir. Başka unsurlardan da koruyucu yapısıyla gliserin bir cilt bakım ürünü olarak mucizevi bir üründür. Bu sebeple gliserin hem sağlık ürünü hem de koruyucu bir görev üstlenen nadir ürünlerden biridir.