Karbonatın Cilt Bakımındaki 9 Faydası!

Karbonatın Cilt Bakımındaki 9 Faydası!

Sodyum bikarbonat suda çözünebilen alkali bir maddedir ve pek çok farklı amaçta kullanılabilir. Bu yazımızda sizinle karbonatın en faydalı 9 özelliğini paylaşacağız.

Sodyum bikarbonat suda çözünebilen alkali bir maddedir ve pek çok farklı amaçta kullanılabilir. Bu yazımızda sizinle karbonatın en faydalı 9 özelliğini paylaşacağız.

1. Dişleri Beyazlatmak İçin Kullanabilirsiniz

Diş fırçanıza sıktığınız macunun üzerine biraz karbonat ekleyerek dişlerinizi derinlemesine temizleyebilirsiniz. Fırçanın ulaşamadığı ağızın arka kısımlarında birikme eğiliminde olan sarımsı rengi ve plakları temizlemenin en iyi yollarından biri budur. Dişlerinizi kabartma tozu ile fırçalamak ağız hijyeni için etkili bir yoldur. Fakat bunu haftada en fazla bir defa yapmanız gerektiğini unutmayın çünkü daha fazlası dişlerinizi çürüklere karşı koruyan doğal diş minesini zedeleyebilir.

yogurt-ve-karbonat-maskesi.jpg

2. Mide Asidini Düzenlemek İçin Kullanabilirsiniz

1 çay kaşığı karbonatı yarım bardak su ile karıştırıp için. Bu karışım mide asidiyle savaşmanın iyi bir yoludur çünkü karbonat, fazla asiditeyi nötralize edebilen alkali bir maddedir.

3. Ayak Peelingi İçin ya da Ayak Kokusuna Karşı Kullanabilirsiniz

2 yemek kaşığı sıvı sabunun içine 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek kötü kokuyu ayaklarınızdan çıkartabilirsiniz. Bunun için, karışımı ıslak olan ayaklarınıza sürün ve parmak araları, tırnakların köşeleri dahil ayağın tüm bölgelerini iyice ovalayın. Bu uygulama kötü kokulara karşı harika bir çözümdür çünkü karbonat mantar önleyici etkisinden dolayı iyi koku nötrleştiricidir. Ayrıca bu karışım ayak parmaklarındaki lekelere karşı da kullanılabilir.

4. Cilt Üzerindeki Koyu Lekelere Karşı Kullanabilirsiniz

Güneşin zararlı etkilerinden ya da ilerleyen yaştan dolayı cilt üzerinde meydana gelen koyu lekelere karşı karbonat kullanarak hazırlayabileceğiniz aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz. Bunun için 1 çay kaşığı kabartma tozunu, mavi kutuda satılan Nivea nemlendirici kremle karıştırarak ev yapımı bir leke karşıtı krem hazırlayabilirsiniz. Bu karışımı ihtiyaç duyduğunuz bölgeye günlük olarak sürün. Birkaç gün içinde cilt tonunuz eşitlenecektir.

5. Egzersiz Yaparken Kullanabilirsiniz

Alkali su, yüksek tempolu antrenmanlar sırasında içilebilir. Bu sayede performansınız artacaktır. 1 litre suya 1 çay kaşığı karbonat ekleyip çalkalamanız yeterlidir. Egzersiz yaparken vücudunuzda biriken laktik asidi alkali su içerek dengede tutabilirsiniz. Ayrıca alkali su kas kramplarını önler ve yorgunluk hissini azaltır. Böylece performansınızı artırabilirsiniz.

6. Saçlarınızda Kullanabilirsiniz

Kullandığınız şampuana 1 kahve kaşığı karbonat ekleyip karıştırmak basit bir şampuanı bile iyi bir nemlendirici şampuana dönüştürür. Bunun sebebi karbonatın saçtaki fazla yağı ve kepeği ortadan kaldırabilmesidir.

7. Tırnaklarınızı Beyazlatabilirsiniz

1 tatlı kaşığı karbonatı yarım limon suyuyla karıştırarak tırnaklarınızdaki sarımsı rengi açmanın harika bir yoludur. Bu karışımı bütün tırnaklarınıza sürün ve birkaç dakika etki etmesini bekledikten sonra iyice yıkayın.

karbonat-ile-cilt-bakimi-nasil-yapilir-1200x900.jpg

8. Ağda Yapmadan Önce Kullanabilirsiniz

Tıraş olacağınız bölgelere suyla karıştırdığınız bir miktar karbonat sürerek batık tüyleri kolayca alabilirsiniz. Bu işlem ayrıca gözenekleri açacağından dolayı istenmeyen tüylerin daha rahat alınmasını sağlar.

9. Boğaz Kaşıntısına Karşı Gargara Yapabilirsiniz

Alerji, tahriş veya çeşitli enfeksiyonlardan dolayı boğazınız kaşınıyor olabilir. Bu durumda 1 yemek kaşığı karbonatı yarım bardak ılık suyla karıştırıp gargara yapabilirsiniz. Bu sayede boğazınızdaki mikroorganizmaları yok ederek bölgeyi temizleyebilirsiniz.