Evde Yapılabilecek Saç Bakım Kürleri!

Evde Yapılabilecek Saç Bakım Kürleri!

Saçlarınız beslenme, stres, çevresel etkenlerden dolayı zaman zaman yıpranma eğilimleri gösterir. Bu durumlarda evde uygulayabileceğiniz bazı kürler bulunuyor.

Saçlarınız beslenme, stres, çevresel etkenlerden dolayı zaman zaman yıpranma eğilimleri gösterir. Bu durumlarda evde uygulayabileceğiniz bazı kürler bulunuyor.

Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Kürler:

Zeytinyağı ve Sarımsak Kürü

Saça faydalı gelen yağlar arasında tartışmasız akla ilk gelen yüzyıllardır insanların kullandığı bir doğa mucizesi zeytinyağıdır. Zeytinyağı saçlarınızı güçlendirirken aynı zamanda parlaklık sağlar. Bir diğer dökülme karşıtı mucize ise sarımsaktır. Her ikisi de evinizde sürekli bulunabilecek malzemeler olduğu için ne zaman isterseniz rahatlıkla yapabileceğiniz bir kürdür.

650x344-saclarinizi-canlandiracak-evde-sac-bakim-maskesi-tarifi-sac-maskesi-nasil-yapilir-s1-1597146434513.jpg

Yapılışı: 1 çay bardağı saf zeytinyağı içerisine 3 diş sarımsağı ezip güzelce karıştırın. Bu karışımın ağzını kapatın ve bu şekilde 5 gün bekletin. Sonrasında saçınızın ister dökülen kısmına isterseniz her yerine uygulayıp 4-5 saat bekleyin. Sonrasında çok sıcak olmamak kaydıyla suyla ve şampuanla saçlarınızı yıkayın ve durulayın. Bu işlemi haftada 1 gün uygulayabilirsiniz.

Biberiye ve Hindistan Cevizi Yağı Kürü

Saçlarınız ince telli ise ve saçlarınızın kalınlaşmasını istiyorsanız bu kür saçınız için en iyisi olacaktır. Çünkü biberiye yağı saçın uzamasını sağlarken aynı zamanda saç tellerinin kalınlaşmasında yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı ise saçlara nem kazandırırken saçların uzamasına da yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı aynı zamanda saçlara parlaklık verir.

Yapılışı: 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağına 5-6 damla biberiye yağı damlatın. Bu şekilde saçınızda yaklaşık 1,5 – 2 saat kadar bekletin. Ardından şampuanla yıkayın ve durulayın. Haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.

Lavanta ve Badem Yağı Kürü

Lavanta yağı saçın uzamasına yardımcı olurken aynı zamanda hücreleri yeniler. Lavanta yağının aynı zamanda anti bakteriyel özelliği bulunduğundan saç derinizi temizler. Badem yağı ise saçlarınızı güçlendirir ve kırılan saç ucunuz var ise bunların onarılmasına yardımcı olur.

Yapılışı: 3 yemek kaşığı badem yağının içerisine 5-6 damla lavanta yağı karıştırın. Sürdüğünüz karışımı saç derinize masaj yaparak yedirin ve 1 saat kadar bekleyin. Ardından çok ılık su ve şampuan ile durulayın. Bu kürü haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

5efd1ec945d2a04258b7a037.jpg

Çay Ağacı ve Susam Yağı Kürü

Çay ağacı yağının kafa derisini temizlerken aynı zamanda saçların dökülmesini önleyici özelliği vardır. Susam yağı ise saçlarınıza parlaklık verirken saçlarınızın dökülmesini de önlemektedir. Saçlarınızda dökülme varsa ya da saçınız toz, is, rüzgâr gibi çevresel faktörlere çok maruz kalıyorsa bu kürü kullanabilirsiniz.

Yapılışı: 3 yemek kaşığı badem yağına birkaç damla çay ağacı yağı damlatın. Sürdüğünüz karışımı 30 dk saçınızda bekletin ve daha sonra saçlarınızı ılık su ile durulayın. Bu karışımı haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

Kekik ve Yılan Yağı Kürü

Kekik yağı saçın uzamasına yardımcı olurken saç dökülmesini de önlemektedir. Yılan yağı ise saçları güçlendirir, saçların daha hacimli görünmesini sağlar ve saç diplerindeki tahribatı iyileştirir.

Yapılışı: 3 yemek kaşığı yılan yağına 5 damla kekik yağı damlatın. Elde ettiğiniz bu karışımı saçlarınıza masaj uygulayarak yedirin ve 30 dakika saçınızda bekletin. Ardından şampuan ve bol su ile durulayın. Bu işlemi haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

evde-yapabileceginiz-dogal-sac-bakim-kurleri10.jpg

Bergamot Ve Jojoba Yağı Kürü

Bergamot yağı eğer saçınızda yara var ise yarayı iyileştirir ve iltihap oluşumunu önler. Aynı zamanda saç derisinin sağlıklı kalmasını sağlar. Jojoba yağı ise saçların hızlı uzamasına yardımcı olur.

Yapılışı: 3 yemek kaşığı jojoba yağına 5-6 damla bergamot yağı damlatın. Bu kürü hafif masajla saç derinize yedirin. Bu şekilde 2 saat bekleyin. Şampuan ve ılık su ile bolca durulayın.