Aydınlatıcı Nedir, Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Aydınlatıcı Nedir, Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Aydınlatıcı, son zamanlarda makyaj trendleri önde gelen tekniklerinden biri haline gelmiştir. Cildin daha canlı ve ışıltılı görünmesine yardımcı olur.

Kadınların makyaj setini içerisinde vazgeçilmez ürünlerinden biri haline dönüşmüştür. Cildin belirli bölgelerine uygulanır. Fakat uygulama esnasında dikkat edilmesi gereken şeyleri göz önünde bulundurmak gerekir. Çok fazla kullanmamaya ve doğru alanlarda kullanmaya büyük bir titizlik gösterilmelidir. Yüzün gölgede kalan alanlarını aydınlatıcı ile ışıltılı bir hale getirmek mümkündür. Aydınlatıcının nasıl kullanılacağı da makyajın püf noktaları arasında yer almaktadır. Doğru bir şekilde uygulayabilmek için ilk olarak nasıl kullanıldığını öğrenmek ve deneyim kazanmak gerekir. Aynı zamanda aydınlatıcı seçimi yaparken cilt renginiz ile uyumlu olan tonları tercih etmeye dikkat etmek gerekir. Olduğunuzdan daha açık ya da daha koyu renkleri tercih etmemeniz gerekir. Aynı zaman daha çok ışıltılı olan aydınlatıcıları da tercih etmekten kaçınmak gerekir.

Aydınlatıcı Nasıl Kullanılır?

Son zamanların makyaj trendlerinden biri haline gelen aydınlatıcı doğru bir şekilde kullanıldığı zaman etkileyici bir görüntü ortaya çıkarabilir. Cildinizi temizleyip nemlendirme işlemi yaptıktan sonra fondöten ve pudra gibi işlemleri gerçekleştirip daha sonra aydınlatıcı kullanımı sağlanır. Aydınlatıcının diğer bir ismi ise highlighter olmaktadır. Başlangıç olarak cildiniz ile uyumlu bir rengi tercih etmeniz gerekir. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için yamuk uçlu ve küçük bir fırça tercih etmeniz gerekir. Cildinizde pek çok farklı alanda kullanım imkânı bulunmaktadır. Aynı zamanda köprücük kemiklerine de kullanıldığı zaman etkileyici bir görüntü ortaya çıkabilir. Aydınlatıcı kullanımında dikkat edilmesi gerekenler arasında sürüş tekniği yer almaktadır. Yavaş hareketler ile etrafta çok fazla yaymadan sürmek gerekir. Aynı zamanda aydınlatıcının hangi alanlarda kullanıldığını da iyi bir şekilde bilmek gerekir.

Aydınlatıcı Uygulaman Yerler

Yüz bölgesinde pek çok alanında aydınlatıcı kullanımı söz konusu olur. Ön plana çıkarmak istediğiniz alanları aydınlatıcı ile yapabilirsiniz. Bu yönteme ışıklandırma yöntemi de dinilmektedir. Özellikle kaşın alt kısmında çok fazla uygulanır. Böylece kaşlarınız çok daha gür ve şekilde bir yapıya kavuşur. Göz pınarlarına uygulandığı zamanı gözlerinizin daha büyük olmasına yardımcı olur. Özellikle gözleri birbirine yakın olan kişilerin mutlaka göz pınarlarına aydınlatıcı kullanması gerekir. Bunun dışında daha pek çok alanda kullanım imkânı sağlamaktadır. Aydınlatıcılar krem formunda olabildiği gibi toz formda da karşımıza çıkıyor. Krem form kullanıldığı zaman daha kalıcı olması sağlanabilir.

Elmacık Kemiklerine Aydınlatıcı Kullanımı

Aydınlatıcılar yüzün pek çok alanında kullanılır. Özellikle elmacık kemiklerini uygulandığı zaman son derece güzel bir görüntü ortaya çıkarmaktadır. Belirgin elmacık kemiklerini ön plana çıkarmak isteyen kişiler aydınlatıcı kullanmayı tercih ediyor. Doğru teknikler ile uygulamaya dikkat etmek gerekir. İlk olarak alın bölgesine allık uygulayıp daha sonra elmacık kemiklerinin üst kısmına aydınlatıcı uygulanmalıdır. Aynı zamanda koyu renk kontör ile belirgin yaptığınız bölgelere highlighter uygulayarak daha ışıltılı bir hale getirebilirsiniz. Aydınlatıcı kullanımında dikkat edilmesi gerekenler arasında makyaj sıralaması da yer almaktadır.

Aydınlatıcı Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Aydınlatıcı uygulama esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri doğru yere uygulamadır. Aynı zamanda fırça kullanımına da büyük bir önem göstermek gerekir. Kesinlikle büyük fırçaları kullanmaktan kaçınmak gerekir. Ucu kesik ve küçük fırçalar tercih edilmelidir. Bu şekilde aydınlatıcı ürün çok daha hızlı ve kolay bir şekilde sürülür. Aydınlatıcı kullanımında dikkat edilmesi gerekenler arasında tercih edilen ürünün formu da yer alır. Gündelik kullanım için daha az parlaklık sağlayan ürünleri tercih edebilirsiniz. Özel günlerde ya da gece kullanımında ise pigment oranı yüksek olan daha parlak aydınlatıcıları tercih edebilirsiniz. Uygun bölgelere uygun dozda kullanıldığı zaman son derece etkileyici bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Aydınlatıcı seçiminde ten renginize uyum sağlamasına da çok dikkat etmeniz gerekir.